Zlatica Gregorová Krimi

Mestská polícia v Šali VARUJE: Nedajte šancu zlodejom!

Dlhoprstým sa podarilo v krátkom čase vôjsť do bytov v našom meste a vykradnúť ich. Dajte si pozor na majetok i seba.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia v Šali VARUJE: Nedajte šancu zlodejom!
Foto: Zlatica Gregorová

Príslušníci šalianskej mestskej polície v súvislosti s prípadmi preto upozorňujú občanov, aby sa dávali dobrý pozor.

Podozrivých nahláste!

„Mestská polícia vyzýva občanov, aby boli obozretní a všímaví k pohybu neznámych ľudí v blízkosti ich domov alebo bytov. Akýkoľvek pohyb neznámych ľudí, ktorých správanie sa môže javiť ako podozrivé, je potrebné oznámiť na telefónne číslo 158 alebo 159,“ informujú z polície.

Bezpečnostné kamery

Ako mestskí policajti ďalej radia, je dôležité vedieť, že zlodeji sa zameriavajú na jednoduché ciele. Preto, aby ste zabránili ich nedovolenému vstupu do domu alebo bytu, treba zlodejov odradiť napríklad aj bezpečnostnými kamerami.

Tiež je podľa Mestskej polície v Šali „vhodné si zabezpečiť bezpečnostné dvere, kvalitný bezpečnostný zámok, výplne zárubní proti roztiahnutiu. Keď uverejňujete na sociálnej sieti fotografie z dovolenky, pamätajte si, že ich môžu vidieť nielen vaši priatelia a príbuzní, ale aj zlodeji.“

Bez cenností

Príslušníci Mestskej polície v Šali odporúčajú počas neprítomnosti aj napriek dobrému zabezpečeniu domácnosti, aby ste neuschovávali doma väčšie sumy finančnej hotovosti, cennosti ako šperky či vkladné knižky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM