Peter Štrbo Kultúra

Mestská knižnica rozšíri svoj knižničný fond

Ponuka knižničného fondu v Mestskej knižnici Jána Johanidesa (MsKJJ) sa vďaka schválenej dotácii posilní v oblasti náučnej literatúry a súčasnej literatúry pre deti a mládež.

Vo februári 2011 Mestská knižnica požiadala Ministerstvo kultúry SR formou projektu o dotáciu. „V projekte sme žiadali finančné prostriedky na nákup literatúry v hodnote 5 000€, bolo nám schválených 1700€,“ hovorí riaditeľka MsKJJ Adriana Gerová. Zámerom projektu bolo obohatenie ponuky knižničného fondu knižnice, hlavne v oblasti náučnej literatúry a súčasnej literatúry pre deti a mládež. //„Veríme, že rozšírením ponuky uspokojíme narastajúce nároky súčasných čitateľov,“ //doplnila Adriana Gerová.

MsKJJ si od posilnenia ponuky na oddelení pre deti a mládež sľubuje aj rozšírenie možností spolupráce s pedagógmi a žiakmi okolitých škôl. Projekt sa bude realizovať už v najbližších mesiacoch, keďže jeho realizácia je možná od júna do novembra tohto roku. „Využili sme túto možnosť a sme veľmi radi, že sa nám podarilo uspieť. Je to veľká pomoc, hlavne v dnešnej dobe, keď všetky podobné organizácie bojujú s nedostatkom finančných prostriedkov. Veríme, že čitatelia knižné prírastky v našej knižnici ocenia pretože najväčšou motiváciou v našej práci je spokojnosť našich čitateľov,“ uviedla na záver riaditeľka MsKJJ.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM