Rastislav Búgel Samospráva

Mesto získalo dotáciu: V TEJTO materskej škole pribudne nové vybavenie!

Dobrá správa! Mesto Šaľa získalo 15 000 eur z rozpočtovej rezervy predsedu vlády SR na vybavenie Materskej školy na Bernolákovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo dotáciu: V TEJTO materskej škole pribudne nové vybavenie!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„V súlade s účelovým určením dotácie sa tak refundujú výdavky na nákup nábytku do spálne detí, šatne či kúpeľne, posteľnej bielizne, práčky, vybavenia výdajne jedál, vybavenia jedálne, hračiek, učebných pomôcok aj herných prvkov na detské ihrisko,“ informovala hovorkyňa mesta Erika Kőrösi.

Materská škola v mestskej časti Veča funguje od septembra minulého roka. Okrem dvoch bežných tried s kapacitou 44 detí má aj jednu špeciálnu triedu pre deti s autizmom. Mesto Šaľa je jedinou samosprávou na Slovensku, ktorá z vlastných zdrojov zabezpečuje fungovanie špeciálnej triedy. Kapacita špeciálnej triedy, šesť detí, bola naplnená už pri otvorení škôlky.

Nová materská škola vznikla v priestoroch existujúcej základnej školy. Počas riadnych zápisov do materských škôl sa v Šali nepodarilo umiestniť 29 detí. Mesto sa preto rozhodlo využiť voľné kapacity základnej školy vo Veči, kde počet žiakov v posledných rokoch klesal a uvažovalo sa dokonca i o zániku školy. „Vedenie mesta a poslanci sa rozhodli využiť priestory na zriadenie novej materskej školy, pričom ponechali aj školu,“ skonštatovala Kőrösi. Priestory materskej školy vznikli prestavbou prízemia budovy, triedy pre žiakov základnej školy sú na poschodí. Obe zariadenia majú samostatný vchod. Prestavbu za 16 000 eur hradila škola z vlastného rozpočtu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM