Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto získalo dotácie: Využije ich v školstve aj sociálnom zariadení

Vedenie mesta sa i naďalej snaží o zlepšenie života obyvateľov v rôznych oblastiach. Na realizáciu zámerov však treba zabezpečiť financie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo dotácie: Využije ich v školstve aj sociálnom zariadení
Foto: Zlatica Gregorová

Na to slúžia výzvy, do ktorých sa šalianska radnica zapája podľa potreby so svojimi projektami. Pozrite sa na to, s čím sa mestu v poslednom období podarilo uspieť.

Podporia učebne

Šalianska radnica už avizovala, že na projekty pre vznik a modernizáciu školských učební v Šali – Učebne jazykov a IKT v ZŠ J. Hollého, Šaľa, Učebne fyziky v ZŠ s MŠ J. Murgaša, Učebne fyziky a učebňa jazykov v ZŠ J. C. Hronského, Učebne fyziky v ZŠ s MŠ Petra Pázmánya s vyučovacím jazykom maďarským a Učebne biochémie a polytechnická učebňa v ZŠ Ľ. Štúra získala pozitívnu odozvu. Celková suma pre všetky tieto projekty predstavuje 340 706,17 eur.

Na škôlku a cestovný ruch

Okrem škôl sa pozornosti dostane aj Materskej škole na Družstevnej ulici, kde sa bude rekonštruovať a pristavovať. Podľa zverejnených materiálov mesta Šaľa sa s projektom podarilo získať Nenávratný finančný príspevok vo výške 655 595,00 eur na stavebné práce.

Ďalšou dobrou správou je, že Šaľa sa môže opäť o čosi viac posunúť k rozvoju cestovného ruchu. Schválené dotácie vo výške 1800 eur od Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja prospejú k uskutočneniu projektu Propagácia hravou formou.

Nové vybavenie dostanú aj klienti šalianskeho Domova dôchodcov. Podľa informácií z júnového zasadnutia Mestského zastupiteľstva, sociálnemu zariadeniu pribudnú polohovacie postele, ktoré zabezpečia vyšší komfort ležiacim klientom v domove. Mesto bolo s projektom „Dotácia na podporu rozvoja sociálnych služieb“ úspešné a získalo deväťtisícovú dotáciu.

Multiihrisko

A keďže ani hracích miest pre deti stále nikdy nie je dosť, tentoraz sa potešia deti a mládež na Ul. 8. mája. Práve v tejto časti mesta, neďaleko materskej školy sa vďaka získaným dotáciám vybuduje multifunkčné ihrisko. Jeho súčasťou budú atraktívne prvky, ktoré potešia malé deti aj mládežníkov. Na zveľadenie súčasnej asfaltovej plochy sa mestu podarilo získať 37 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM