Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto Šaľa už má dodávateľov stavebných prác: Kto opraví oba naše kulturáky?

Medzi vlaňajšie rozhodnutia vedenia mesta a poslancov, patria i veľké projekty. K nim sa radia rekonštrukcie verejných budov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Šaľa už má dodávateľov stavebných prác: Kto opraví oba naše kulturáky?
Foto: Zlatica Gregorová

Oprava budovy mestského úradu sa už rozbehla, na rad prídu aj objekty, kam chodievame za zábavou a spoločenským vyžitím.

Dva kultúrne domy

Mesto Šaľa prevádzkuje dva takéto kultúrne domy. Jeden sa nachádza na Hlavnej ceste a ten druhý môžete nájsť v mestskej časti Veča. Oba boli postavené pred desaťročiami a tak si vyžiadajú celkové opravy. Taktiež, ako mestský úrad, aj oni budú spadať do ekologickejšej triedy. Výsledkom budú okrem iného aj optimálnejšie prevádzkové náklady. Tie v prípade starších budov v dôsledku starších konštrukcií a netesných okien aj dvier lietajú – takpovediac do vzduchu.

Päť záujemcov

V marci 2017 mesto Šaľa pristúpilo k vyhláseniu Verejného obstarávania. Do Výzvy k projektu „Rekonštrukcia kultúrneho domu Šaľa – Veča“ – Zníženie energetickej náročnosti budovy sa prihlásilo päť záujemcov. S najvýhodnejšou cenovou ponukou prišla firma z Tepličky nad Váhom, ktorá navrhla sumu 627 143,95 eur s DPH, ako uvádzajú rokovacie materiály.

Čakajú na dotácie

Ďalším kľúčovým projektom je aj „Zníženie energetickej náročnosti – Kultúrny dom Šaľa.“ Do verejnej súťaže, ktorú Mesto Šaľa zverejnilo v júni 2017 sa prihlásili štyria záujemcovia. Nakoniec zvíťazila firma z Prievidze. Prišla s cenovou ponukou v sume 1 595 751,61 eur s DPH. Počas nich dôjde k zatepleniu oboch objektov, ako aj rekonštrukciám sál, ďalších interiérových úprav a predovšetkým vybudovaniu bezbariérového vstupu. Mesto Šaľa v súčasnosti ešte čaká na schválenie finančných dotácií, z ktorých by projekty boli hradené. Na základe výsledkov by sa naplánovali rekonštrukcie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM