Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto Šaľa napreduje v projektoch: Ktoré z nich už rozbehli a čo je na dohľad?

Radnica má i v prvej polovici tohto roka plány, ktoré chce uskutočniť. Začaté zámery dostávajú reálne kontúry a viaceré zrealizujú čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Šaľa napreduje v projektoch: Ktoré z nich už rozbehli a čo je na dohľad?
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

O aktuálnom stave verejných obstarávaní a začatých projektoch si môžete prečítať v našom článku. Oboznámili sa s nimi aj šalianski poslanci na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Mesto Šaľa do konca roka 2018 zverejnilo verejné obstarávania k zaujímavým zákazkám a tie pre projekty majú svojich realizátorov.

Historický Majk

K zaujímavým projektom patrí Tematické ihrisko v Šali MAJK. Vzniknúť by malo v spolupráci s maďarským partnerským mestom Oroszlányi, ktoré na svojom území recipročne vybuduje repliku šalianskeho renesačného kaštieľa. Netradičné ihrisko vznikne v rámci programu CULPTPLAY – Vytvorenie interaktívnych tematických parkov, inovatívne použitie kultúrneho dedičstva a vyrastie v areáli zimného štadióna. Víťazná kysucká firma historické ihrisko vybuduje za 276 000,00 eur s DPH.

Večiansky vnútroblok

Po istom zdržaní pri výbere dodávateľa ohľadom ďalšieho zámeru na Cintorínskej a Slnečnej ulici by sa mala začať Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa. V tejto mestskej časti zrenovujú pôvodný terén a pribudnúť by tam mali herné aj fitness prvky či relaxačné miesta pre oddychujúcich. Podľa zverejnených informácií šalianskej radnice sa už našiel vhodný dodávateľ stavebných prác a to kysucká spoločnosť. Zákazka pozostáva z obnovy ihriska, umiestnenia prvkov ihriska, fitness súčastí a revitalizácie zelene. Kysučania svoju prácu urobia za pribl. 390 115 eur. Revitalizačné práce ohľadom verejnej zelene vykoná druhý víťaz a to bratislavská spoločnosť za sumu 53 965,75 eur s DPH.

Feketeházyho ulica

Odbremeniť vodičov jazdiacich okolo Babičkinho dvora v Šali si zaumienili kompetentní v radnici. Koncom roka 2018 sa začalo s predlžovaním Feketeházyho ulice, ktorá umožní rýchlejší výjazd na hlavnú ulicu po novom, už bez ostrej zákruty pri mestských nájomných bytoch. Predĺženie miestnej komunikácie má pod palcom, podľa dostupných informáci, taktiež bratislavská spoločnosť a to za 83 388,29 eur s DPH.

Nový Skatepark

Ďalším projektom, určeným najmä mládeži, je Výstavba plochy pre voľnočasové aktivity – SKATEPARK. Nachádzať sa bude v areáli futbalového štadióna. Betónový podklad bol urobený ešte vlani. Aktuálne sa čaká na začiatok budovania skaterských prvkov. Podľa šalianskej radnice sa o výstavbu plochy pričinila šalianska spoločnosť a mesto zainvestovalo 34 985,54 eur s DPH. Nadchádzajúca jar, prípadne leto, by už mohli potešiť mládež.

V priloženej FOTOGALÉRII si môžete pozrieť výstavbu Skateparku z roku 2018.

V Skate Parku betónujú podklad: Pokračovať budú zrejme v novembri, FOTO
17
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM