Prokop Slováček Správy

Mesto sa definitívne rozhodlo. Z občianskeho rozpočtu podporí dva projekty

Šalianska radnica podporí dva projekty z občianskeho, takzvaného participatívneho rozpočtu. Mesto na tento účel vyčlenilo 5000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa definitívne rozhodlo. Z občianskeho rozpočtu podporí dva projekty
Zdroj: internet

Bezpečne na trojkolke

Z tejto sumy bude podporený projekt s názvom Trojkolkou bezpečne. Jeho cieľom je zveľadenie starej betónovej plochy pri detskom ihrisku na Ulici L. Novomeského tak, aby slúžila deťom napríklad na bicyklovanie či písanie kriedou.

Sumu 3000 eur vyčlenilo mesto na spevnenie plochy asfaltom, pri rekonštrukcii sa spevní aj jej podklad. „Na ďalších prácach sa budú podieľať aj predkladatelia žiadosti. Rodiny z tejto ulice plánujú participovať na úpravách okolo plochy, vrátane skrášľovania okolia. V meste to bude prvá betónová plocha, ktorú mesto opraví a oživí,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Čítajte aj: Zaujímavý projekt: Naprieč našim krajom povedie Cyrilo-metodská pútnická cesta

Revitalizácia ihriska

Cieľom druhého projektu je revitalizácia detského ihriska vo vnútrobloku ulíc 8. mája a J. M. Hurbana. Obyvatelia tejto lokality žiadajú v rámci projektu vybudovanie šmýkačky so schodíkmi, preklápaciu hojdačku a kresliacu tabuľu. „Aj v tomto prípade je iniciatíva obyvateľov sídliska zjavná. Pod nápad sa totiž podpísalo takmer 50 obyvateľov okolia. Po osadení herných prvkov sa budú podieľať aj na ostatných prácach v okolí ihriska,“ povedala Kollerová.

Ako doplnila, záujem verejnosti o podieľanie sa na mestskom rozpočte v Šali rastie. Kým minulý rok prišli na radnicu dve žiadosti, v tomto roku sa už o financie z občianskeho rozpočtu uchádzalo päť projektov. „Komisia určená na ich posudzovanie zatiaľ odporučila trom žiadostiam nevyhovieť z rôznych dôvodov. Dva schválené projekty sa stanú realitou na jeseň tohto roka. Mesto zabezpečí realizáciu technicky, na ostatných prácach sa budú podieľať obyvatelia,“ dodala Kollerová.

Čítajte aj: FANDÍME SAGANOVI: Ukážte svetu, ako držíte Peťovi palce. Za fotku a hlas hráte o skvelé ceny

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM