Správy

Mesto pokračuje v projekte: Vybuduje ďalšie stojiská s polopodzemnými kontajnermi

V roku 2018 sa začal projekt Zmeny systému zberu odpadov v meste Šaľa, prostredníctvom systému budovania stojísk s polopodzemnými kontajnermi. Radnica informovala, že v projekte bude pokračovať aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pokračuje v projekte: Vybuduje ďalšie stojiská s polopodzemnými kontajnermi
Foto: Zlatica Gregorová

„Mesto sa pripravuje na budovanie II. etapy polopodzemných kontajnerov v meste Šaľa. V prvom kroku je pripravená dokumentácia na realizáciu štrnástich nových stojísk na uliciach Dolná, P.J. Šafárika, Orechová, Kukučínova, Budovateľská a Hlavná. Stojiská sa budú budovať postupne, podľa finančných možností mesta," informuje mesto Šaľa.

V roku 2021 by mali pribudnúť 3 stojiská: jedno na Ulici Dolnej a dve na Ulici P.J. Šafárika.

„Budovaním nového systému zberu odpadov bude postupne (tak, ako to je aj na sídlisku vo Veči) redukovaný počet existujúcich stojísk, ktoré nahradia stojiská s polopodzemnými kontajnermi s väčšou kapacitou. Vyššie uvedené stojiská, na Dolnej ul. a Ul. P.J. Šafárika, boli vybraté z dôvodu, že v tejto lokalite budú môcť byť všetky existujúce stojiská nahradené tromi novými stojiskami s polopodzemnými kontajnermi," informuje vedenie mesta.

Ďalším, nemenej podstatným, dôvodom je skutočnosť, že vybudovaním nových stojísk v tejto lokalite, dôjde k uvoľneniu parkovacích miest.

Radnica predpokladá termín začiatku výstavby v druhom kvartáli tohto roka.

„Budovaním stojísk s polopodzemnými kontajnermi sa zvýši úroveň zberu odpadu, čo prinesie rovnako vizuálny, ako aj praktický efekt. Polopodzemné kontajnery majú mnoho výhod, o ktorých sme už niekoľkokrát písali. Denne sa o tom presviedčajú obyvatelia sídliska vo Veči," informuje mesto Šaľa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Šale a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM