Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto pokračuje v obnove: Na rade sú kolkárske priestory

Po dlho očakávanej oprave mestského úradu sa potešia aj naši športovci. Vylepšia im svätyňu.

Ilustračný obrázok k článku Mesto pokračuje v obnove: Na rade sú kolkárske priestory
Foto: Zlatica Gregorová

Kolkársky šport je v Šali udomácnený už dlhé desaťročia. Tak vtedajší, aj súčasní kolkári dosahujú dobré výsledky a i preto je potrebné, aby mali vytvorené podmienky na kvalitný tréning. To dokazujú ich dlhodobé výsledky. Len nedávno primátor mesta Jozef Belický slávnostne prijal naše športovkyne Nikolu Mazúchovú a Patríciu Machálkovú a poďakoval sa im za skvelé reprezentovanie nášho mesta na domácich aj medzinárodných súťažiach.

Štyridsiatku majú za sebou

Tak, ako aj ďalšie mestské budovy i kolkáreň vznikla pred dobrou štyridsiatkou rokov. Je teda na čase zmodernizovať ju. Ako uviedla hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová na mestskom webe, sala.sk, „kolkárske dráhy, ktoré slúžili od roku 1976, si pamätajú množstvo úspechov Šaľanov. Dráhy už ale majú svoj zenit za sebou a preto sa mesto rozhodlo investovať do ich vynovenia. Na rekonštrukciu sa podarilo získať aj finančný príspevok od Nadácie SPP.“

Viaczdrojové financovanie

V útrobách športoviska sa umiestnené štyri dráhy a tie by mali byť v blízkej dobe vymenené za nové. Finncované budú z rozpočtu mesta aj iných zdrojov. Predpokladaná investícia, podľa slov hovorkyne Eriky Kollerovej, by mala byť 35 000 eur. Spomínaný nadačný príspevok predstavuje sumu 10 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM