Zlatica Gregorová Správy

Mesto podporí kultúru: Môžete žiadať dotácie

Šalianska radnica podporí v roku 2017 rôzne projekty zamerané na podporu kultúry celkovou sumou 5000 eur. Teraz môžete žiadať o dotáciu

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporí kultúru: Môžete žiadať dotácie
Zdroj: TASR

Hlavným cieľom mestského dotačného programu je pomoc aktivitám, ktoré sú zamerané na uchovávanie, rozvíjanie a prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, dedičstva a tradícií v meste Šaľa a v širšom regióne.

O nenávratný finančný príspevok sa ešte do konca januára môžu uchádzať právnické aj fyzické osoby, ktoré majú v Šali trvalý pobyt, alebo na území mesta poskytujú služby jeho obyvateľom.

Magistrát môže udeliť dotáciu na projekty, ktoré sú zamerané na zachovanie kultúrneho dedičstva a regionálnych tradícií, na rozvoj a organizovanie kultúrnych a umeleckých aktivít, na podporu publikačnej a edičnej činnosti, ale i na aktivity zamerané na organizovanie turistických podujatí, či na kultúrnu prezentáciu mesta Šaľa na súťažiach a festivaloch.

„Pomoc je poskytovaná ako dotácia. Finančné prostriedky do výšky 200 eur sa poskytujú po schválení primátorom mesta. Finančný príspevok nad 200 eur schvaľuje mestské zastupiteľstvo,“ informoval Mestský úrad v Šali.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM