Správy

Mesto kúpilo ohňostroj už dávnejšie: Nový rok sa napokon musel zaobísť bez neho

Radnica už v predstihu informovala, že síce novoročné oslavy nechystá, no ohňostroj si vychutnáme aj tak. Všetko však napokon bolo inak.

Ilustračný obrázok k článku Mesto kúpilo ohňostroj už dávnejšie: Nový rok sa napokon musel zaobísť bez neho
Zdroj: TASR/AP

Vedenie mesta Šaľa už dávnejšie informovalo, že novoročné oslavy sa v meste konať nebudú. Uisťovalo však, že si vychutnáme aspoň plánovaný ohňostroj. V posledný deň roka 2020 však radnica priniesla správu, že ohňostroj sa konať nebude.

„Takúto rozlúčku so starým rokom si asi nepamätá nikto z nás. Všetci sme verili, že nenastane situácia, keď nemocnice kolabujú a zdravotná starostlivosť v našej krajine prestane byť samozrejmosťou. Situácia je skutočne hrozivá. Ulice sú plné ľudí a život ako by sa nedal zastaviť ani spomaliť. Opatrenia vlády sa míňajú účinku a ľudia v snahe ako – tak prežiť, riskujú to najdôležitejšie – vlastné zdravie i život. Veril som, že je možné zrealizovať ohňostroj pre všetkých, ktorí doma v malom rodinnom kruhu strávia Silvestrovskú noc. Že ľudia vyjdú pred dom alebo do okien a budeme cítiť tú spolupatričnosť a súcit s tými, ktorí bojujú o život alebo prekonávajú ťažké zdravotné problémy," napísal pre mestský web primátor Jozef Belický.

Ako prezradil primátor mesta Šaľa, ohňostroj kúpili ešte v čase, keď dúfali, že situácia bude lepšia.

„Žiaľ nestalo sa. Nemocnica v našom krajskom meste, ale aj iné nemocnice hlásia stav núdze. Sú na pokraji možností. Obávame sa toho, že napriek výzvam, aby ľudia nechodili na námestie, pretože žiadny program nebude, sa vždy nájdu jednotlivci, ktorí prosto prídu," dodal Jozef Belický.

Ohňostroj sa tak napokon neuskutočnil. Ako prezradil primátor, je možné, že mesto nájde iný vhodný termín na jeho realizáciu.

„Prajem vám krásne, aj keď neobvyklé prežitie silvestrovského večera a do nového roku 2021 najmä pevné zdravie. V tejto chvíli je to sčasti v rukách každého z nás a všetko ostatné zvládneme spoločne," doplnil na záver primátor mesta Jozef Belický.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM