Správy

Mesto hľadá hlavného kontrolóra: Vyhlásili výberové konanie

Šalianska radnica hľadá novú posilu. Pozrite si detaily o pracovnom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Mesto hľadá hlavného kontrolóra: Vyhlásili výberové konanie
Foto: Zlatica Gregorová

Radnica vyhlásila výberové konanie na pozíciu hlavný kontrolór mesta. Aké podmienky by mal spĺňať uchádzač?

V prvom rade by mal mať ukončené minimálne úplné stredné vzdelanie. Medzi iné požiadavky patrí znalosť právnych predpisov týkajúcich sa hospodárenia obce, rozpočtových a príspevkových organizácií, účtovníctva, majetku obce, o kontrole a vybavovaní sťažností a ďalších právnych predpisov.

Samozrejmosťou je trestná a občianska bezúhonnosť a užívateľské ovládanie počítača.

Prihláška musí okrem mena a priezviska (poprípade titulu) obsahovať aj všetky potrebné údaje na vyžiadanie výpisu z registra trestov. Zabudnúť netreba na overenú kópiu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní, kópie dokladov o absolvovaní vzdelávacích programov a kurzov, profesijný životopis s prehľadom doterajších zamestnaní a funkčného zaradenia a písomný súhlas so spracovaním osobných údajov.

„Kontrolnou činnosťou sa rozumie kontrola zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami obce, ako aj s majetkom, ktorý obec užíva podľa osobitných predpisov, kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií obce, kontrola vybavovania sťažností a petícií, kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane nariadení obce, kontrola plnenia uznesení obecného zastupiteľstva, kontrola dodržiavania interných predpisov obce a kontrola plnenia ďalších úloh ustanovených osobitnými predpismi,“ píše sa v informáciách o výberovom konaní.

Prihlášku treba doručiť najneskôr do 6. augusta do 15.00 hodiny.

„Kandidát na funkciu hlavného kontrolóra mesta Šaľa zašle poštou alebo doručí osobne svoju písomnú prihlášku v zalepenej obálke označenej „Voľba hlavného kontrolóra – NEOTVÁRAŤ“ na adresu: Mesto Šaľa, Námestie Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa. V prípade osobného doručenia ju odovzdá v podateľni MsÚ,“ informuje mesto.

Voľba hlavného kontrolóra prebehne 20. augusta 2020 v Kongresovej sále Mestského úradu v Šali. V prípade úspechu nový hlavný kontrolór nastúpi do práce 12. septembra.

Viac informácií o voľbe hlavného kontrolóra nájdete na webe mesta po kliknutí SEM!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM