Peter Štrbo Rôzne

Mesto eviduje až 16 nelegálnych skládok odpadu

Napriek zvýšenej kontrole mestskej polície čiernych skládok v Šali neubúda. Ich čistenie vykonávajú najmä verejnoprospešní pracovníci.

„V súčasnosti sa takmer celá ich činnosť sústreďuje hlavne na čistenie mesta a zber odpadov na čiernych skládkach, hoci by mohli vykonávať aj iné činnosti v prospech mesta. Obyvatelia Šale pritom majú dostatok možností zbaviť sa odpadu legálnymi prostriedkami a spôsobmi,“ uviedla Edita Haládiková z referátu životného prostredia na Mestskom úrade v Šali. V meste fungujú dva zberové dvory a jeden špeciálny na zber nebezpečných odpadov. Zber biologicky rozložiteľného odpadu je zabezpečený každý týždeň priamo od rodinných domov, zo záhradiek aj zo sídlisk.
Mesto Šaľa v súčasnosti eviduje **16 čiernych skládok
na území mesta. V niektorých lokalitách dochádza k nelegálnemu ukladaniu odpadu už dlhodobo a viaceré z týchto skládok sú čistené niekoľkokrát ročne. **„Naposledy sme zabezpečili vyčistenie lokality za čistiarňou odpadových vôd vo Veči aj na hrádzi, kde bolo množstvo porozhadzovaných plastových a sklených fliaš, tetrapakových obalov od nápojov. Túto lokalitu sme pritom čistili aj zhruba pred dvoma mesiacmi,“
konštatovala Haládiková. Podľa jej informácie mesto privíta každú informáciu od občanov o zakladaní novej čiernej skládky.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM