Zlatica Gregorová Samospráva

Mesto buduje bežecký ovál: Zrenovujú aj multifunkčné ihrisko, FOTO

V našom meste sa momentálne rekonštruuje Horná ulica. Hneď vedľa nej sídli Základná škola s materskou školou J. Murgaša.

Ilustračný obrázok k článku Mesto buduje bežecký ovál: Zrenovujú aj multifunkčné ihrisko, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Deti, učitelia aj s nepedagogickými zamestnancami do školy vchádzali pomedzi nevzhľadné diery v asfalte. Tomu je už koniec a vstup do budovy je už upravený.

Stavebný ruch

Pracovníci stavebnej firmy pokračujú ďalej. Čulý stavebný ruch je aj v bezprostrednej blízkosti tejto školy. Vyrastá tu totiž bežecký ovál. Ten buduje mesto s podporou šalianskeho Dusla, a.s.

Bežecký ovál

Po horúcich letných dňoch, kedy sa začalo s jeho výstavbou, teraz plány narúša daždivé počasie. Nové športovisko však už teraz naberá reálne kontúry. Na stavbe vidieť kopce zeminy a štrku aj pracovné mechanizmy. Oválny tvar bežeckej trate je už v týchto chvíľach dokonale rozpoznateľný. Od pôvodného trávnika je oddelený betónovými obrubníkmi a vystlaný podkladovým štrkom.

Po jeho dokončení bude slúžiť žiakom školy aj obyvateľom mesta k športovému vyžitiu. Pribudne tak ďalšia relaxačná zóna, kde si na svoje prídu milovníci atletiky a bežeckých disciplín.

Bokom neostane ani multifunkčné ihrisko pri základnej škole. To bude taktiež zrenovované. O plánoch informoval primátor Jozef Belický.

Opravia aj ihrisko

Táto škola má dobré športové výsledky, preto treba tomu primerane vytvárať aj podmienky. Okrem oválu, ktorý je vo výstavbe, je tu aj multifunkčné ihrisko, ktoré bolo odovzdané medzi prvými a jednoznačne potrebuje už rekonštrukciu. Po dokončení výstavby oválu pristúpime k výmene mantinelov na multifunkčnom ihrisku,“ dodal primátor mesta Jozef Belický.

Mesto buduje bežecký ovál: Zrenovujú aj multifunkčné ihrisko, FOTO
9
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM