Zlatica Gregorová Rôzne

Mamy pokračujú v aktivitách: Rozbehli skauting, plánujú aj obľúbený karneval

Materské centrum Mamy mamám v Šali je známe celoročnými aktivitami. Pred časom nadviazali na históriu skautingu v meste.

Ilustračný obrázok k článku Mamy pokračujú v aktivitách: Rozbehli skauting, plánujú aj obľúbený karneval
2
Galéria
Zdroj: MC Mamy mamám Šaľa

Čo sa im ešte podarilo uskutočniť a na čo sa môžete tešiť? O všetkom nám porozprávala Martina Eleková z MC Mamy mamám Šaľa. I keď mesto pomáha združeniam dotáciami, členky centra sa snažia veľa vecí urobiť si svojpomocne. Využívajú pri tom svoje ruky a pomáhajú im aj ich rodinní príslušníci.

Pre skautov

„Čo sa týka materského centra, za minulý rok sa nám podarilo, za výdatnej podpory a pomoci našich manželov a aj sponzorov, vynoviť priestory kúpeľne a záchodov, ako aj opraviť a doplniť prvky na vonkajšom ihrisku. Tento rok by sme rady upravili ešte vnútorné priestory, aby sme pre skautov mohli využívať ešte jednu miestnosť", informovala nás Martina Eleková z MC Mamy mamám Šaľa.

Strážili svetlo

Koniec minulého roka mali mamy nabitý. Keďže už zarezáva aj ich skautský oddiel, svoje poslanie si plnili aj počas Vianočných trhov, kde odovzdávali Betlehemské svetlo. Ako spresnila členka materského centra Martina: „To sme strážili až do sviatkov, aby nezhaslo. Takisto u nás stále prebieha distribúcia potravín a drogérie, ktoré boli vyzbierané počas charitatívnej akcie.“

V súčasnosti robia nábor nových detí, ktoré sú rozdelené do dvoch vekových skupín (škôlkari a školáci). Vedúcimi skupín sú manželia členiek materského centra. Momentálne sa venujú odborke Kozmonaut, čomu aj prispôsobili program na družinových stretnutiach. Realizujú aj rôzne výlety napr. do hvezdárne. Na ďalšie mesiace plánujú aj akcie, ktoré sa budú konať priamo v prírode a tešia sa aj na vodu.

Dielne aj workshopy

Čo sa týka ich pravidelnej činnosti, pripravujú zaujímavé aktivity. „Každý týždeň prebieha muzikofiletika (netradičná hudobná aktivita pre malých i veľkých), raz do mesiaca sú pripravené tvorivé dielničky s Katkou v poobedňajších hodinách. Ďalej pripravujeme workshop Ako nevyhorieť na materskej, určený pre mamičky, kde sa budú môcť naučiť, ako si nájsť čas pre seba a ako ho čo najlepšie využiť (30.1. 2020),“ povedala nám Martina Eleková.

Január uzatvoria seminárom Efektívneho rodičovstva Podpora a povzbudenie v slobodnom vzdelávaní, určený najmä rodičom školákov.

Už teraz sa spolu s organizátorkami môžete tešiť na tradičný februárový karneval aj na udalosť roka-májovú Míľu pre mamu.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte šalianskych skautov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Šalianske mamy pokračujú v aktivitách: Bude karneval aj skautské výlety, FOTO
2
Galéria
Zdroj: MC Mamy mamám Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM