Zlatica Gregorová Kultúra

Mamičky predviedli svoju šikovnosť: Zdobili servítkovou technikou

Šalianky opäť popustili uzdu svojej fantázii. V stredu 12. apríla 2017 sa zišli v priestoroch Materského centra Mamy mamám v Šali a zdobili.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky predviedli svoju šikovnosť: Zdobili servítkovou technikou
Foto: Zlatica Gregorová

Tentoraz vyzdobovali vajíčka servítkou technikou – dekupážou. Zúžitkovali tak rôzne pestrofarebné servítky s veľkonočnou tematikou. Pomáhali i deti.

Univerzálna technika

„V rámci tvorivých dielničiek, ktoré sa už pravidelne organizujú v Materskom centre, sme teraz robili servítkovou technikou na veľkonočné vajíčka. Je to veľmi univerzálna technika, ktorá patrí medzi tie ľahšie. Zobrali sme si vajíčko a servítky. Používame na to špeciálne lepidlo, ktoré sa požíva na túto techniku. My sme použili ešte i akrylové farby, detičky si mohli na šablóny vajíčok lepiť obrázky a pod,“ prezradila lektorka Miriam Podbehlá.

Servítkové zdobenie

Miriam Podbehlá sa kreatívnej technike venuje už od základnej školy. Počas materskej dovolenky s tým načas prestala a opäť naskočila na vlak a realizuje sa v materskom centre Mamy mamám v Šali. Ako hovorí Miriam: „ V materskom centre sa deti zahrajú a my, mamičky si vzájomne pomôžeme a vytvárame rôzne techniky a rozširujeme svoje obzory.“

Výsledky práce detí a ich mamičiek si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Veľkonočné prípravy mamičiek: Zdobili servítkovou technikou
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM