Zlatica Gregorová Samospráva

Malým Tešedíkovčanom obnovia škôlku: Postavia im aj ihrisko

Jednou z priorít dediny v tomto roku je aj rekonštrukcia priestorov miestnej materskej školy. Už teraz sa môžu hlásiť záujemcovia.

Ilustračný obrázok k článku Malým Tešedíkovčanom obnovia škôlku: Postavia im aj ihrisko
Zdroj: TASR

Vo viacerých obciach a meste nášho šalianskeho okresu chcú i naďalej kompetentní pokračovať v opravách a modernizácii existujúcich verejných budov alebo aj výstavbe nových. Svoju pozornosť zamieria na kultúrne, spoločenské, sociálne aj vzdelávacie inštitúcie. K nim patria aj materské školy.

Bude aj ihrisko

Obecný úrad v Tešedíkove zverejnil „Výzvu na predkladanie cenovej ponuky Obnova materskej školy s vyučovacím jazykom maďarským a výstavba dopravného ihriska.“ Popri rekonštrukcii detských priestorov chce obec vybudovať aj dopravné ihrisko. To by sa využívalo na výučbu malých detí, aby sa už v mladom veku osvojili pravidlá cestnej premávky a vyskúšali si bezpečné prechádzanie cez cestu a všetko s tým spojené.

Skončia v apríli

Svoje cenové ponuky na obnovu materskej školy a výstavbu dopravného ihriska môžete adresovať do 12. januára 2018 Obecnému úradu v Tešedíkove. Obnova materskej školy by podľa dostupných informácií mala prebehnúť najneskôr do 30. apríla 2018. Financovaná bude z rozpočtu Tešedíkova a aj vďaka dotácii Bethlen Gábor Alapkezelö Zrt.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM