Zlatica Gregorová Kultúra

Malých Šaľanov potešia filmovými trhákmi: Prázdninové kino pre deti

Počas leta majú školáci oddych od svojich povinností. Voľný čas trávia na výletoch alebo podujatiach s kamarátmi a rodinou.

Ilustračný obrázok k článku Malých Šaľanov potešia filmovými trhákmi: Prázdninové kino pre deti
21
Galéria
Zdroj: TASR

Jednou z inštitúcií, ktoré myslia na spestrenie dvojmesačného oddychu je Mestské kultúrne stredisko v Šali a jeho kino. O potešenie malých prázdninujúcich sa postarajú nádielkou skvelých filmov a rozprávok. Tých nikdy nie je dosť a najmä vtedy, keď si ich môžeme vychutnať v pokoji a v príjemnom prostredí. Vstupné na každý film sú 2 eurá, posledné dva augustové filmy (Pokémon a Princ Krasoň) stoja 2,50 eur.

Júlové filmy

Počas tohto leta to bude päť detských obľúbených predstavení, ktoré si vychutnáte v piatkové popoludnia o 13.30 hod. a o 14.00 hod. Už 12. júla 2019 si deti budú môcť pozrieť dobrodružný animovaný film z americkej produkcie Ako si vycvičiť draka 3.

Ďalší piatok 19. júla 2019 to bude Lego príbeh 2. Animovaný film je pokračovaním príbehu hrdinov z mestečka Brickburg. Vychutnať si ho môže celá rodina.

August bude patriť americkej animovanej komédii Čarovný park. Zábavu si detské publikum môže užiť s dievčatkom June a jej obrovskou fantáziou. Film uvidíte 2. augusta 2019.

Známa postavička

V piatok 9. augusta 2019 si vyhraďte čas na film Pokémon: Detektív Pikachu. Známa postavička, ktorú poznajú celé generácie sa dostala na plátna kín. Animovaný, dobrodružný film z americko-japonskej produkcie ukáže príšerku Pikachu v úlohe detektíva. A nebudú chýbať ani ďalší Pokémoni.

Zakliaty princ

Päticu detských letných filmov uzatvorí Princ Krasoň. Publikum si ho bude môcť vychutnať 23. augusta 2019 o 14.00 hod. Kanadský rodinná animovaný film predstaví príbeh princa, ktorého ako malého chlapca zakliala zlá kráľovná a každá dievčina sa do neho preto okamžite zaľúbila. On však chce kliatbu prelomiť a nájsť pravú lásku.

Vo fotoprílohe uvidíte zábery z výstavy Objektív Františka Kollára v šalianskej galérii.

Foto: ilustračné

Objektív Františka Kollára: O cenu zabojovalo 12 súťažiacich, FOTO
21
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM