Zlatica Gregorová Kultúra

Malí kreatívci z materskej školy modelovali: Spustili spoluprácu s Večierkou, FOTO

Kultúrne stredisko v roku 2017 získalo vypaľovaciu pec do keramikárskej dielne. V nej pravidelne tvoria členovia klubu.

Ilustračný obrázok k článku Malí kreatívci z materskej školy modelovali: Spustili spoluprácu s Večierkou, FOTO
10
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa

Keramikárska dielňa je určená pre všetky vekové kategórie a tak okrem dospelých zatúžili spoznať tajomstvo hliny aj naši najmenší. Nedávno tam zavítali deti z Materskej školy 8. mája v Šali.

Spolupráca

„Materská škola 8. mája nadviazala spoluprácu s kultúrnym strediskom Večierka, cieľom ktorej je vzájomná poradenská činnosť, výmena skúseností, kvalifikovanejšie a efektívnejšie poskytovanie vzájomnej pomoci a účasť na podujatiach,“ informovala nás riaditeľka MŠ Žaneta Gužíková.

Všetko o hline

Zaujímavá spolupráca ponúkla príležitosťou modelovať z hliny (darčeky pre mamičky), ktoré budú vypálené v keramickej vypaľovacej peci. V priebehu dopoludnia sa deti dozvedeli o hline aj to, čo z nej vieme vyrobiť, vymenovali predmety z hliny, ktoré už videli, držali, spoznali vlastnosti tohto tvárneho materiálu a zoznámili sa s hrnčiarstvom.

Najmenším asistovali členky Klubu keramikárov pri KS Večierka v Šali Ingrid a Iveta. „Pod ich dohľadom malí kreatívci zhotovili srdiečka pre mamičky trhaním, miesením, vaľkaním. Vykrajovali srdiečka, odtláčali tvary, nalepovali ich nanesením šlikru štetcom, odtláčali čipky, gombíky, stužky, rôzne tvary a materiály. Keramické srdiečka odovzdajú deti mamičkám,“ objasnila riaditeľka Žaneta Gužíková.

Budú pokračovať

Učiteľky MŠ 8. mája Judita Nagyová, Ingrid Filová aj riaditeľka Žaneta Gužíková sa tešia na ďalšie pokračovanie tejto aktivity a dodávajú: „Veríme, že sa v budúcnosti bude spolupráca naďalej aktívne rozvíjať a prinesie naším najmenším veľa nových zážitkov a skúseností.“

Kreatívci z MŠ 8. mája v Šali modelovali: Spustili spoluprácu s Večierkou, FOTO
10
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM