Zlatica Gregorová Správy

Malé Májovky zo Šale sa vzdelávali: Osvojili si správne návyky s budúcimi zubárkami, FOTO

Deti aj učiteľky z Materskej školy 8. mája v Šali sa zapájajú do rôznych aktivít. Vymýšľajú škôlkarske podujatia a aktívne bicyklujú.

Ilustračný obrázok k článku Malé Májovky zo Šale sa vzdelávali: Osvojili si správne návyky s budúcimi zubárkami, FOTO
11
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa

Nedávno rozbehli spoluprácu s Kultúrnym strediskom Večierka a budú tvoriť. Pred pár dňami sa zapojili aj do zaujímavého programu.

Pozreli sa na zúbky

Každý už vie, že čistota je pol života. Túto overenú vetu počúvajú už aj najmenšie deti a tak si postupne osvojujú základné hygienické návyky. Veľkú pozornosť upriamili učiteľky šalianskej MŠ 8. mája na zúbky svojich zverencov. Dôraz pritom kladú na prevenciu, ktorá zabráni budúcim možným problémom. V rámci osvety sa rozhodli pozvať k nim tých najpovolanejších.

Osvetový program

Prijali sme ponuku na realizáciu detského osvetového programu Dentalalarm, ktorého cieľom bolo naučiť deti správne sa starať o svoje zúbky, predchádzať zubnému kazu a ďalším problémom v neskoršom veku. Vzdelávanie pozostávalo zo štyroch stretnutí, ktorými deti sprevádzali študentky zubného lekárstva,“ priblížila riaditeľka materskej školy Žaneta Gužíková.

Ako riaditeľka ďalej informovala, deti sa hravým spôsobom dozvedeli viac o technike čistenia zúbkov. Spoznali vlastnosti zubnej kefky a potom sa venovali správnemu nácviku. Pomôckou im bola nová zubná kefka, ktorú deti dostali k prvému školeniu spolu s pohárikom. Malí záujemcovia o správne čistenie zúbkov sa mohli kadečo zdravotníčok aj povypytovať.

Odbúrali strach

Deti s budúcimi stomatologičkami diskutovali o dôležitosti ústnej hygieny, o vhodnej strave, obmedzení jedenia sladkostí a o základných pravidlách prevencie. Snahou budúcich stomatologičiek bolo u detí odstrániť strach z návštevy zubného lekára. Veríme, že sa im to podarilo,“ skonštatovali Karina Zvalová a Žaneta Gužíková.

Odmenení

Podľa slov učiteliek materskej školy sa študentky s deťmi hrali a dozvedeli sa od nich veselé príbehy o zúbkovej princezničke. Počas debát s deťmi využili aj výukové programy prostredníctvom interaktívnej tabule. „Na konci stretnutia boli deti odmenené diplomom a motivačným materiálom – nálepky, pexeso, omaľovánky. Zdravé, rovné, pekné a biele zúbky by chcel mať každý, ale čo všetko preto musí každý z nás urobiť, sme sa učili v priebehu marca,“ dodali na záver šalianske učiteľky.

Malé Májovky zo Šale sa vzdelávali: Osvojili si správne návyky s budúcimi zubárk
11
Galéria
Zdroj: MŠ 8. mája Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM