Zlatica Gregorová Rôzne

Májový víkend sľubuje zábavu: Čo tak vyraziť si do spoločnosti?

Horúce dni pokračujú a to je znamenie, že ani počas voľných dní netreba dlho ostávať doma. Blíži sa Deň matiek a ten treba náležite osláviť.

Ilustračný obrázok k článku Májový víkend sľubuje zábavu:  Čo tak vyraziť si do spoločnosti?
Foto: Zlatica Gregorová

Počas oboch dní máte na výber z množstva podujatí. Treba len jediné, nachystať si dobrú náladu a vyraziť…

Ponuka víkendu je skutočne pestrá. Zúčastnite sa celoslovenskej Míle pre mamu, podporíte svojou účasťou našich futbalistov, či dáte prednosť hodovaniu?

KULTÚRA

2.- 19. mája 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

MAĽOVANÝ HODVÁB A ŠPERK

Tvorba Gabriely Kodadovej je iste mnohým nielen Šaľanom dobre známa. Okrem jej záľuby v tvorbe mandál a iných zaujímavosti sa zaoberá vytváraním originálnych ručne maľovaných šatiek. Spolu so šperkami si ich budete môcť pozrieť na aktuálnej výstave v domčeku so slamenou strechou. Otvorené je Utorok – Sobota: 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 hod.

12. máj 2018 9.00 – 12.30 hod., Centrálna mestská zóna (amfiteáter Šaľa)

MÍĽA PRE MAMU

Po roku opäť v našom meste vypukne oslava pre všetky mamy. Materské centrum Mamy mamám v Šali organizujú športovo – zábavné podujatie, kde možno získať nielen ohromné zážitky ale aj sladké odmeny. Účastníci prejdú míľovú trasu a v kostolnom dvore na nich bude čakať niekoľko stanovíšť s úlohami. Čaká vás Latino Dance, Mažoretky, Taekwondo, Klauniáda, Hopkáči v krojoch z CVČ a eRko. Hromadný štart začína o 10.00 hod. Presný program nájdete TU:Onedlho to vypukne: Šalianske mamy chystajú ďalšiu Míľu

13. máj 2018 14.00 hod., Veča

VEČIANSKE HODY

OZ Večania v spolupráci s Mestom Šaľa a Mestským kultúrnym strediskom usporiadajú tradičnú kultúrno – spoločenskú akciu. Konať sa bude v areáli Pribinovho parku vo Veči. Tých najmenších poteší vystúpenie Veršíka a Riekanky a Teáter Komika sa predstaví s Príbehmi hradného šaša. Pre tých starších to na pódiu roztočí Duo Rudi a Country Bál – Texas. Zabaviť sa budete môcť na skákacom hrade a ďalších atrakciách. Organizátori sa postarajú aj o zahnanie vášho hladu a smädu.

13. máj 2018 15.00 hod. MsKS Trnovec nad Váhom

DEŇ MATIEK

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska srdečne pozývajú milé mamičky, staré mamy a babičky, pri príležitosti Dňa matiek. V kultúrnom programe vystúpia deti z miestnej školy.

ŠPORT

12. máj 2018 16.30 hod., Futbalový štadión

III. Futbalová TIPOS liga

Slovan Duslo Šaľa – MŠK Púchov

12. máj 2018 10.00 hod., Športová hala v Močenku

MINIŠTRANTSKÝ FUTBALOVÝ TURNAJ V MOČENKU

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Močenok organizuje športové podujatie pre každého. Organizátori žiadajú účastníkov, aby si so sebou priniesli obuv, vhodnú do haly.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

12.5.2018 18:00

Dubček

Trvalo to krátko. Eufória z pocitu slobody, viera, že sa napravia chyby minulosti, presvedčenie, že sa Československo zmení na demokratickú krajinu a ľudia budú slobodní. Na čele mnohých významných spoločenských zmien stál koncom 60-tych rokov 20. storočia Alexander Dubček. Charizmatický štátnik s dobráckym úsmevom, ktorý vzbudzoval v ľuďoch nádej, že začnú konečne slobodne dýchať. Lenže to, čo Dubček mienil, Brežnev rýchlo zmenil. 21. augusta 1968 vtrhli do Československa vojská piatich armád Varšavskej zmluvy a demokratizačný proces v našej krajine definitívne pochovali. Takto sa začína historicky prvý hraný film o veľkom mužovi československých i slovenských dejín Alexandrovi Dubčekovi… Uvádza: Forum film Film: SVK, historický, dráma, 86 minút, OR Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.

13.5.2018 18:00

Až na dno

Príbeh dvoch milencov, ktorí na pokraji svojho života spomínajú na spoločne prežité chvíle. Hrajú James McAvoy a Alicia Vikanderová, réžia Wim Wenders. Réžia: Wim Wenders, Uvádza: Cinemart. Hrajú:  James McAvoy, Alicia Vikander, Alexander Siddig, Celyn Jones, Reda Kateb, Mohamed Hakeemshady, Alex Hafner, Audrey Quoturi, Harvey Friedman, Jess Liaudin Film: DEU, ESP, FRA, USA, triler, dráma, 111 minút, ČT Vstupné: 5€/4€ deti do 12r., študenti, dôchodcovia od 62r.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM