Martin Bohunický Futbal

Lukáš Szabó po vydarenej skúške v Liberci: Momentálne len čakám

20-ročný útočník FK Slovan Duslo Šaľa sa v týchto dňoch vrátil z týždňovej anabázy v Slovane Liberec. V klube zanechal veľmi dobrý dojem.

Ilustračný obrázok k článku Lukáš Szabó po vydarenej skúške v Liberci: Momentálne len čakám
Foto: Martin Bohunický / Zdroj: Dnes24.sk

Strelec ôsmich jesenných gólov v druhej najvyššej slovenskej súťaži sa k tímu českého majstra pripojil na začiatku týždňa.

„Lukáša sme sledovali v niekoľkých zápasoch, v ktorých ukazoval veľmi dobré predpoklady. Meria 186 cm, veľmi dobre sa pohybuje a má čuch na strieľanie gólov. So Šaľou sme sa dohodli na týždennej skúške v našich podmienkach a potom sa budeme baviť o jeho ďalšom pôsobení,“ uviedol športový riaditeľ aktuálne 9. tímu Gambrinus ligy a donedávna ešte aktívny hráč Jan Nezmar.

Lukáš si počas svojho krátkeho pôsobenia v tmavomodrom drese zahral dva prípravné zápasy, v každom z nich odohral jeden polčas. A obzvlášť prvý zápas s Jabloncom mu vyšiel náramne, mladík sa v 78.minúte postaral o víťazný gól zápasu (pozri video)! Druhý prípravný zápas už tak úspešný pre aktuálneho českého majstra nebol, zverenci Jaroslava Šilhavého podľahli Bohemiansu Praha hladko 0:3. „Ten zápas nevyšiel celému mužstvu,“ poznamenal Lukáš.

„V Liberci som sa cítil výborne, veľmi sa mi tam páčilo. Počas tréningov aj v zápasoch je to oproti Slovensku veľký rozdiel,“ uviedol šikovný strelec.

V prípade, že by Lukáš Szabó presvedčil potencionálneho zamestnávateľa o svojich kvalitách, Liberec si chcel zabezpečiť jeho služby až po skončení aktuálneho ročníka. To sa však údajne zmenilo. „Tréneri, športový riaditeľ aj majiteľ klubu mi povedali, že sú so mnou veľmi spokojní a chceli by ma získať ešte túto zimu,“ skonštatoval mladý snajper.

Na otázku, čo sa bude diať ďalej odpovedal: „Momentálne len čakám, mali by prebiehať rokovania medzi klubmi a mojim manažérom. Určite si tam viem predstaviť svoje pôsobenie a ak by sa prestup podarilo spečatiť, veľmi by ma to potešilo.“

szabo v liberci
4
Galéria
Foto: Martin Bohunický / Zdroj: Dnes24.sk
Lukáš Szabó v Liberci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM