Zlatica Gregorová Samospráva

Ľudia bez domova pomáhali futbalu: Brigádou môžu získať prácu, FOTO

O ľudí, ktorí v istom období svojho života prídu o domov je v našom meste aspoň čiastočne postarané. Kto spolupracuje, má dvere v Krízovom centre vždy otvorené.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia bez domova pomáhali futbalu: Brigádou môžu získať prácu, FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Jeho vedúci Peter Gomboš aj so spolupracovníkmi svojich klientov zapája aj do verejnoprospešných aktivít. Klienti zariadenia už v našom meste urobili kus dobrej roboty. Okrem pomocných prác pri kreslení čiar na parkovacích miestach, čistení brehov Váhu či na iných miestach radi priložili ruku k dielu i vtedy, keď sa budoval bežecký ovál pri ZŠ s MŠ J. Murgaša v Šali. I takto sa po životných fackách dostávajú do života a stávajú sa plnohodnotnými obyvateľmi mesta.

Požiadaní

Koncom týždňa sa opäť skupina klientov pod vedením Petra Gomboša vybrala pomáhať. Tentoraz boli pozvaní na futbalový štadión. K júlovej akcii vedúci Krízového centra v Šali povedal: “Už sme v Šali v povedomí, aj tu na futbalovom štadióne. Ja som veľký priaznivec tohto športu, takže aj robím, čo môžem a vedenie klubu ma požiadalo, či by sme im nemohli pomôcť s ľuďmi bez domova. Práce je dostatok a vzhľadom na dobré počasie aj počet našich klientov som rád, že sa nám darí.“

V centre podľa jeho vedúceho nocuje bežne pribl. 30 klientov. Nie každý však môže pomáhať, i keby veľmi chcel. Majú aj invalidov a tí nie sú schopní pomôcť. Niektorí sú dokonca aj zamestnaní. Takže tí, čo boli k dispozícii a najmä chceli, prišli pomôcť. Klienti centra pracujú počas tohto leta už na treťom mieste.

Obojstranná radosť

Manažér FK Slovan Duslo Šaľa Ladislav Jaroš nám povedal: „Spolupráca s pánom Gombošom začala pred pár dňami, kedy nám sľúbil pomoc týchto pánov. Najprv prišli dvaja, dnes ich je už osem. Sme radi, že im vieme aj my takouto formou pomôcť. Pripravíme im aj občerstvenie, aby sa cítili trošku lepšie a budeme ich pozývať aj na futbalové zápasy.“ Dobrovoľníci z centra sa dostanú na zápasy zdarma a ak budú potrebovať, zapoja ich aj ako usporiadateľov.

Možno aj práca

Podľa futbalového manažéra majú na futbalovom štadióne málo ľudí, ktorí nestačia všetko urobiť tak, ako by si želali. Ako uviedol: „ Ide nová sezóna a tak sa čistia brány, zametajú tribúny, chceme sa pripraviť na majstrovský zápas dôstojne, lebo bude to derby medzi Šaľou a Galantou 3. augusta 2019 o 17.00 hod.“ Spolupráca s vedením futbalového štadióna by podľa zainteresovaných mohla pokračovať i ďalej. Ak vytrvajú, môže sa im naskytnúť i možnosť, že si tu nájdu zamestnanie.

Šalianski bezdomovci pomáhali futbalu: Brigádou môžu získať prácu, FOTO
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM