Peter Štrbo Futbal

Liba v sobotu proti starým známym

9. kolo bude mať pre trénera Libu a viacerých našich hráčov špeciálny náboj, nakoľko Duslo na domácej pôde privíta Topoľčany, kde ešte v minulej sezóne úspešne pôsobili.

Naši futbalisti sa už istotne tešia na návrat na domácu pôdu nakoľko majú za sebou dva nešťastné výsledky z ihrísk trnavskej aj nitrianskej rezervy, keď ani v jednom prípade neboli horším tímom, rozhodla však horšia strelecká efektivita. Na štadióne pri Váhu sa nám od začiatku sezóny darí, vyhrali sme všetky tri domáce zápasy pri skóre 8:2. „Chemici“ rozhodne nebudú chcieť prísť o body ani v tomto prípade. Do cesty sa im postaví aktuálne jedenásty tím tabuľky MFK Topoľčany a už teraz je jasné, že súboj bude mať špeciálny náboj. Dres nášho najbližšieho súpera si totiž ešte v minulom ročníku obliekali brankár Hužovič, obranca Ďatko, stredopoliar Gajdoš a útočník Čurgali, ktorý vtedy po jesennej časti odišiel do poľského Noweho Saczu. „Žochárov“ navyše z lavičky viedol náš súčasný tréner Dušan Liba, čo by mohlo byť pre Šaľu v zápase malou výhodou, nakoľko dôkladne pozná zostavu súpera.

V Šali sa predstaví mladý tím, ktorý v aktuálnom ročníku patrí k najlepšie strieľajúcim mužstvám, no zároveň aj medzi najhoršie brániace. V ôsmich zápasoch zaznamenali „žochári“ tri výhry, jednu remízu a štyri prehry pri skóre 14:17. Na ihriskách súperov sa zverencom trénera Zajaca podarilo zvíťaziť zo štyroch prípadov len v tom prvom, keď Vrbové zdolali jasne 4:2. Ďalej však prišla „divoká“ remíza 3:3 vo Vrábľoch, tesná prehra 0:1 v Pezinku a debakel 0:5, ktorý im pripravili futbalisti Púchova. V útoku zrejme budeme vidieť mladé ofenzívne duo Žák – Gešnábel. Druhý menovaný (nar. 1991) je s piatimi gólmi najlepším strelcom nášho najbližšieho súpera. V poslednom kole privítali futbalisti Topoľčian rezervu trnavského Spartaka, ktorú zdolali 2:1 a góly strieľalo práve útočné duo Gešnábel – Žák. Skúsenejší „chemici“ budú aj v tomto zápase favoritom a ak chcú pomýšľať na postup, jednoznačne musia v domácom dueli zvíťaziť. „Prečíta“ Duša Liba svojich bývalých zverencov? Dozvieme sa to už v sobotu (24.9.) o 16:00 na šalianskom štadióne.

**Posledné tri zápasy Topoľčian: **

6.kolo: Topoľčany – Nové Mesto n/V 3:1 (Gešnábel, Ďurček, Švikruha) 7.kolo: Púchov – Topoľčany 5:0 8.kolo: Topoľčany – Trnava „B“ 2:1 (Gešnábel, Žák)

Zostava súpera v poslednom zápase: Uhlár – Krajčír, Kermiet, Ondrka, Mikuš – Švikruha (46. Bošanský), Kucej, Hőzl, Remeň (88. Vlnka) – Gešnábel (58. Vaňo), Žák.

Zápasy 9.kola:

Nové Zámky – Nitra jun. Vráble – Vrbové Slovan jun. – Moravany n/V Pezinok – Sereď Nové Mesto n/V – Šamorín Púchov – Nemšová Trnava „B“ – Dunajská Lužná

Foto: presadí sa Čurgali aj proti bývalým spoluhráčom?/autor: Patrik Šulík (NR jun. – Šaľa)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM