Zlatica Gregorová Šport

Letný športový tábor už čaká: Tešedíkovčanom prichystali týždeň plný zážitkov

Čas leta je typickým najmä tým, že školáci majú prázdniny. Treba im teda pripraviť zaujímavý program, ktorí neofrflú.

Ilustračný obrázok k článku Letný športový tábor už čaká: Tešedíkovčanom prichystali týždeň plný zážitkov
Foto: Zlatica Gregorová

Každé dieťa má svoje predstavy o trávení voľného času. V blízkej dedine i tento rok chceli pre ne pripraviť niečo atraktívne. V Tešedíkove im vymysleli špeciálny športový letný tábor.

Päťdňový tábor

Spoločné chvíle budú účastníci tábora tráviť päť dní. Zúčastniť sa ho môžu šesť až trinásťročné decká. O jeho zdarný priebeh sa postarajú z Domu kultúry v Tešedíkove. Maratón zážitkov sa skutoční od 30. júla do 3. augusta 2018. Finančne tábor podporil Nitriansky samosprávny kraj a Obec Tešedíkovo.

PROGRAM

30. júla si táboráci budú môcť, podľa kultúrnej pracovníčky Alžbety Borsányiovej, vychutnať rôzne futbalové ihrisko a loptové súťaže. Popoludní si deti vyrobia svoje tímové vlajky.

31. júla spolu navštívia Vodné dielo Gabčíkovo, odkiaľ si prinesú iste veľa zážitkov. Čakať na nich budú aj adrenalínové dobrodružstvá v Čunove.

Prvý augustový deň si to deti z tábora namieria k miestnemu rybníku Telek, kde budú pripravené rôzne súťaže. Počas dňa sa môžu deti tešiť aj na výcvik psov, aj výstavu dravcov a predvedú sa aj sokoliari.

Celodenný výlet

Na druhý deň, 2. augusta 2018 je prichystaný celodenný program. Účastníci tábora zájdu do Dunajskej Stredy, kde sa osviežia v termálnom kúpalisku. V rámci vodného dňa si zúčastnia plaveckého výcviku a jazde na kajaku a ďalších súťaží.

Táborák

Posledný táborový deň sa všetci spolu vyberú na Mustang Ranch, kde si obzrú areál a zajazdia si aj na koni. Popoludní si už deti budú môcť zastrieľať s lukmi a potom už bude nasledovať vyhodnotenie celého tábora a detských aktivít aj s udeľovaním odmien. Päťdňový športový tábor v Tešedíkove ukončia spoločným táborákom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM