Zlatica Gregorová Kultúra

Letné koncerty už čakajú: Nájdite si chvíľu na pohodový večer

Na konci horúcich dní je veľmi žiadúce vypočuť si niečo výnimočné. I teraz na vás čaká množstvo speváckych a hudobných lahôdok.

Ilustračný obrázok k článku Letné koncerty už čakajú:  Nájdite si chvíľu na pohodový večer
Foto: Zlatica Gregorová

Nádvorie šalianskeho kaštieľa poskytuje svoje priestory mestu na rôzne účely. Predovšetkým sú to udalosti, ktoré nesú punc výnimočnosti. Historická budova Štátneho Archívu Bratislava, pobočky Nitra disponuje reprezentatívnymi priestormi, ktoré sú ako stvorené na príjemné počúvanie tónov hudby. Počas júla a augusta pripravili organizátori z Mestského kultúrneho strediska hudobné vystúpenia rôznych hudobných žánrov. A my vám prinášame kompletný program tohtoročného Kultúrneho leta.

Veľa žánrov, veľa zážitkov

Už v tento piatok 7. júla 2017 sa predstaví MARCO RAJT. Podľa slov organizátorov, „nová hviezda slovenského showbiznisu prináša na hudobnú scénu jedinečný rozmer. Svojim podaním svetoznámych skladieb ako Nothing Else Matters (Metalica),We Will Rock You (Queen),I Was Made For Loving You (Kiss),Waiting For Love (Avicii) naháňa zimomriavky stále rastúcemu počtu fanúšikov. Marco je umelec, ktorého hudobný prejav je odbornou verejnosťou hodnotený na vysokej až virtuóznej úrovni.“

  • 14. júla 2017 bude nádvorie šalianskeho kaštieľa patriť zoskupeniu JAZZPERADO. Šalianske jazzové zoskupenie vám zahrá a zaspieva priamo na nádvorí Renesančného kaštieľa v Šali.
  • 22. júla 2017 sa predstaví speváčka Zuzana Haasová a Susie Haas Band. Ako o sebe tvrdia členovia, sú „jediná námornícka kapela na Slovensku a v celej Európe hrajúca na historickom vozidle známe skladby z 30–50 rokov ako aj skladby z vlastnej tvorby.“
  • 28. júla 2017 do Šale zavíta Operettkvintett. Päťčlenné hudobné zoskupenie pochádza z Nových Zámkov. Vo svojom repertoári využívajú hudobné nástroje – husle, bicie a klavír. Ich doménou je opereta.

AUGUSTOVÉ KONCERTY

Druhý prázdninový mesiac odštartuje 4. augusta JINDRO BAND. Kapela má vo svojom repertoári jazz aj rockové a funkové piesne. Do Šale zavíta aj spevák Ľubo Virág. Publiku sa predstaví 11. augusta.

  • 18.augusta 2017 vystúpi Miloš Červený. Spevák a hudobník hrá na klávesoch aj gitare. Posledným augustovým vystúpením 25.augusta bude FREE BAND. Festivalová a koncertná kapela sa predstaví v štýle free jazz.

SEPTEMBROVÁ ROZLÚČKA

So začiatkom školského roka prichádza tradičná rozlúčka s letom. 2. septembra 2017 sa o slovo prihlásia žiaci zo šalianskej zušky so svojím koncertom a spoločne dajú bodku za tohtoročným letom. Všetky hudobné vystúpenia sa budú začínať o 19.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM