Peter Štrbo Futbal

Lepšia forma na strane Šaľanov

Po reprezentačnej prestávke sa odohrá ďalšie kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže. V súboji tímov bojujúcich o záchranu sa stretne Duslo Šaľa s mužstvom Púchova, ktoré na jar ešte nebodovalo.

FK Duslo Šaľa sa stretne v súboji dvoch posledných tímov s Púchovom, ktorý okrem zlých výsledkov riešil počas zimnej prestávky aj existenčné problémy. Šaľania majú Púchovu čo oplácať, nakoľko v tejto sezóny** ešte so súperom z Považia nebodovali. V úvodnom kole sezóny 2010/2011 sme v Púchove prehrali 2 : 1, keď na gól Najmana odpovedal dvomi zásahmi Svorada. V októbrovom zápase na domácom trávniku sme mali územnú prevahu, no opäť sme doplatili na náš celosezónny problém – zahadzovanie šancí. Súperovi tak na víťazstvo stačil jediný gól v našej sieti, ktorý strelil Kučerňák. Napriek tomu, že nás v tabuľke delia len tri body, súčasná situácia v oboch táboroch nám velí vyhrať. Súpera v zimnej prestávke značne ťažili aj mimofutbalové problémy a bojovali s holou existenciou. Mužstvo navyše prešlo pred jarnou časťou veľkou obmenou a opustili ho najlepší strelci Kučerňák (5 gólov) a Svorada (4 góly). Púchovčania v štyroch jarných zápasoch nedokázali bodovať a majú hrozivé skóre 1:14. My sme naopak v jarných zápasoch zabojovali, získali sme už 6 bodov a mohlo ich byť aj viac. So suverénom z Trenčína sme prehrali len o jediný gól, doma sme dokázali prekvapiť silnú Petržalku a zvíťaziť 2:1 a „smolne“ sme podľahli Sencu na jeho pôde 1:0. Bilancia Dusla je tak na jar vzácne vyrovnaná – dve víťazstvá, dve prehry a skóre 4:4. Obrana Šale funguje dobre a veľa gólov nedostávame, vytvárame si aj dostatok streleckých príležitostí, no stále ich nedokážeme premieňať tak, ako by sa žiadalo. Ak zverenci trénera Dragúňa podajú kolektívny, zodpovedný výkon a zvládnu koncovku, mali by si od súpera priviezť všetky body. **Zápas v Púchove sa začína v sobotu 15.30.

Jarné zápasy Púchova:

19.kolo: Michalovce – Púchov 3:0 (3:0) 20.kolo: Ružomberok B – Púchov 6:1 (3:0) 21.kolo: Rim. Sobota – Púchov 3:0 (1:0) 22.kolo: Púchov – Liptovský Mikuláš 0:2 (0:1)

Ostatné zápasy 23. kola:

FC Petržalka 1898 – FK Bodva Moldava AS Trenčín – SFM Senec LAFC Lučenec – Tatran Liptovský Mikuláš MFK Dolný Kubín – MŠK Rimavská Sobota Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok B

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM