Zlatica Gregorová Iné športy Správy

Ľadové medvede zo Šale sa chystajú: Ponoria sa do studeného Váhu

Február je mesiacom, ktorý dáva do pozoru každého milovníka ľadových vôd. Otužilci sa u nás stretnú už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové medvede zo Šale sa chystajú: Ponoria sa do studeného Váhu
6
Galéria
Zdroj: archív Michaely Liozinovej

Otužovanie vraj človeku pomôže získať imunitu a dokonca aj v lete lepšie zvláda sparné dni s horúčavami. Tejto záľube sa venujú malé deti, dospelí aj seniori. Vybehnúť len v plavkách a plaveckých topánkach nie je pre nich nič výnimočné. Každým pobytom v chladnej vode si však upevňujú zdravie a lákajú aj ďalších kamarátov tak, ako aj šalianske medvede.

Zimné plávanie

V poradí už 6. ročník Zimného plávania otužilcov v Šali organizujú Šalianske ľadové medvede v spolupráci s Centrom voľného času TIP – TOP Šaľa. Zúčastniť sa ich môže ktokoľvek, kto má chuť, odvahu a teší sa dobrému zdraviu. Počas uplynulých rokov na podujatie dorazili plavci zo Šale a okolia – Nitry, Kolárova, Bratislavy, Trnavy a pod. O spoluplavcov teda nebude núdza. V sobotu 23. februára 2019 ich budete môcť vidieť v okolí Váhu.

Na šalianskej pláži

Ako informuje Martin Szaller na stránke Športové otužovanie Šaľa, stretnutie otužilcov bude v priestoroch Centra voľného času TIP – TOP, na ul. M.R. Štefánika 12. Zaregistrovať sa budete môcť od 12.30 do 13.30 hod. O dvadsať minút neskôr, o 13.50 hod. bude nástup na šalianskej pláži.

Pre každý vek

Predseda klubu Šalianskych ľadových medveďov, Martin Szaller uviedol, že do studených vážskych vôd sa medvede vrhnú o 14.00 hod. Medzi otužilcov, ktorí sa v uplynulých rokoch zúčastnili tejto akcie, patrila najmladšia 8-ročná Natália aj svižní, skoro 70-roční seniori Peter a Karol.

Foto: ilustračné

Konal sa 4. ročník otužileckej akcie: Vody Váhu v Šali privítali ľadové medvede
6
Galéria
Zdroj: archív Michaely Liozinovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM