Zlatica Gregorová Šport

Ľadové medvede sa vrhli do Váhu: Štvorstupňová voda bola príjemne teplá, VIDEO

Vyznávači studenej vody a otužovania obzvlášť pred pár dňami vybehli na šaliansku pláž. Konal sa tam 6. ročník Zimného plávania otužilcov.

Zdroj: Dnes24.sk

Akciu zorganizovali Šalianske ľadové medvede s Centrom voľného času TIP – TOP Šaľa. Kto mal chuť a čas, mohol sa pridať.

Štvorstupňová voda

Ľadové medvede sa po registrácii pomaly presunuli z Centra voľného času okolo lesoparku na pláž. Tu ich čakali skupinky návštevníkov, ktorí sa prišli pozrieť na svojich priateľov alebo rodinných príslušníkov a možno sa aj inšpirovali. Publikum na brehu neodradil ani studený vietor a nízke teploty, ktoré zavládli počas soboty 23. februára 2019. Otužilci nastúpili na breh a po privítaní organizátorom Martinom Szallerom s kolegyňou sa pomaly presunuli do vody. Niektorí išli bližšie k mostu, aby si aj zaplávali. Teplota vody bola v čase ich pobytu v nej 4°C a teplota vzduchu sa vyšplhala na skúpe 3°C.

Tejto rekreačnej aktivity sa zúčastnilo celkovo 17 tímov: Ľadové medvede BA, Slovenská Ľadové medvede Bratislava, Ľadové medvede spod Zobora Nitra, Seredský spolok zimných plavcov, Šintavský celoroční plavci, Malokarpatské ľadové tulene, Trnavskí bílí medvedi, Komárno, Šalianske ľadové medvede, Šalianske medvedíky, Tri zvončoky Šaľa, Ľadové oné Šaľa, Jablonica, Kolárovské mrože, Holíč, Pezinok, Ľadové medvede Dunajská Lužná

Studená sprcha

Plavci po vybehnutí na breh nestrácali dobrú náladu a tak sme sa ich opýtali, ako sa cítia a ako dlho sa venujú otužovaniu. „Cítil som sa dobre. Ja som to skúšal dnes prvýkrát. Denne sa sprchujem v studenej vode, takže sa otužujem,“ povedal nám Rastislav Jedlička zo Šale.

Počasie je v pohode, aspoň nemáme veľký teplotný šok. Cítim sa perfektne, venujem sa otužovaniu od leta. Kúpať som sa chodil iba každé Vianoce, vtedy som vliezol do vody a vyliezol, od leta sa však otužujem pravidelne,“ zdôveril sa nášmu portálu otužilec Zoltán Ladáni. Na otázku, či by sa chcel tejto aktivite venovať i naďalej nám ľadový medveď Zoltán povedal, že by sa mu chcel venovať i v budúcnosti, ale ako so smiechom dodal, „voda je studená“.

Zdravotne fit

„Cítim sa úplne perfektne. Otužovaniu sa venujem dva roky. Žiadne choroby som odvtedy nemala, veľmi sa odvtedy zdravotne polepšilo,“ povedala nám na záver otužilkyňa z bratislavské­ho klubu.

Budúci rok ľadové medvede v Šali zorganizujú už 7. ročník Zimného plávania otužilcov v Šali, na ktorom možno bude opäť o poznanie viac prívržencov tohto zaujímavého rekreačného športu so zdravotnými benefitmi.

Ľadové medvede sa vrhli do Váhu: Štvorstupňová voda im bola príjemne teplá, FOTO
62
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM