Správy

Kultúrny dom sa dočkal: Pripravuje sa jeho rekonštrukcia za 3,7 milióna eur

Kultúrny dom v Šali prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Tešiť sa môžeme na vynovené vnútorné a aj vonkajšie priestory.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrny dom sa dočkal: Pripravuje sa jeho rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Foto: Zlatica Gregorová

Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert. Vyplýva to z informácie o výsledku verejného obstarávania, ktorú zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie. Podľa primátora Šale Jozefa Belického by mal byť projekt ukončený do konca budúceho roka.

Rekonštrukciou prejde exteriérová aj interiérová časť kultúrneho domu. V exteriéri sa v rámci projektu Zníženie energetickej náročnosti budovy kultúrneho domu Šaľa uskutoční výmena zasklenej fasády, okien a dverí, zateplenie murovaných a betónových obalových častí fasády, rekonštrukcia strechy a doplnkových konštrukcií strechy. Pribudne nový vstup pre imobilných do kultúrneho domu, rekonštrukciou prejde terasa, balkón i exteriérové schodisko.

V interiéri prejde rekonštrukciou kinosála, estrádna sála, spoločné priestory, vestibuly, únikové schodiská, suterén.

Súčasťou projektu je vybudovanie toaliet pre imobilných na dvoch miestach, realizované budú aj práce súvisiace s elektroinšta­láciou, vykurovaním, zdravotechnikou, vonkajšou zdravotechnikou, vzduchotechnikou a chladením, scénickým osvetlením a oponami.

Samostatnou časťou zákazky je aj dodanie a montáž 256 kusov čalúnených sedačiek do kinosály kultúrneho domu vrátane všetkých súvisiacich úkonov a dopravy podľa technickej špecifikácie sedačiek. Sedadlá za viac ako 60 000 eur dodá spoločnosť Kinoexport z Českej republiky. Na projekt Zníženie energetickej náročnosti budovy kultúrneho domu v Šali získala samospráva dotáciu z eurofondov, zvyšné časti rekonštrukcie bude mesto hradiť z vlastných zdrojov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM