Zlatica Gregorová Kultúra

Kultúrne leto 2018 v Šali bolo vydarené: Výťažok poputuje našim tanečníkom

Aj počas uplynulých prázdnin sa v Šali zabávalo. Pracovníci Mestského kultúrneho strediska zostavili program, ktorý ste si mohli vychutnať.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto 2018 v Šali bolo vydarené: Výťažok poputuje našim tanečníkom
Foto: Zlatica Gregorová

Otvorenie podujatia malo špeciálnu príchuť. Spolu s posledným dňom školského roka ju v júni odštartovali pod názvom Summer Mega Oldies party. Udalosť sa konala na futbalovom ihrisku a mohli ste si ju naplno užiť.

Rozmanité žánre

Priaznivcom hudby a umenia sa počas leta predstavila plejáda umelcov, ktorí prezentovali rôzne štýly. Mohli ste si vychutnať koncert Retrock Party band, domácu skupinu Our Stories, spevácke umenie Gizely Oňovej aj Ľuba Virága, ZH Band a iste vás osviežili aj temperamentné tóny Gypsy Elegance. Nechýbala ani Myjavská cimbalovka a vystúpili i žiaci miestnej ZUŠ S Ritou Záležákovou. Koncerty sa odohrávali na nádvorí šalianskeho kaštieľa, ale aj na večianskej pláži. Záverečným podujatím bolo Váhohranie so šašom Jarom. Jednoducho, každý návštevník si z ponuky letných hudobných večerov mohol vybrať to svoje.

Po každej veľkej udalosti sa zvykne urobiť jej vyhodnotenie. V Šali ju zastrešovalo MsKS a jej vedúci František Botka. Na septembrovom stretnutí členov Komisie kultúry a cestovného ruchu sa vedúci strediska o Kultúrnom lete 2018 vyjadril pozitívne. Ako uvádza zápisnica z rokovania komisie : „Na nádvorí renesančného kaštieľa sa konali každý piatok koncerty s návštevnosťou cca 1000 divákov. Na dobrovoľnom vstupnom bolo vyzbieraných 911,01 eur. Peniaze budú venované TK JUMPING, ktorý reprezentuje mesto Šaľa doma i v zahraničí,“ uviedol František Botka.

Vysoká návštevnosť

František Botka, podľa dostupných informácií, členom komisie uviedol, že piatkové aj sobotné premietania v amfiteátri mali vysokú návštevnosť. Vyše päťdesiatka divákov si pozrela do ponuky mimoriadne zaradený film Kapitán Dabač. Ako zdôraznil František Botka, „kultúrny  program bol žánrovo volený tak, aby uspokojil všetky vekové kategórie obyvateľstva.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM