Zlatica Gregorová Samospráva

Kultúra v Šali dostane podporu: Mesto rozdá 10 000 eur z vlastného rozpočtu

Ľudia v tejto oblasti do svojej práce dávajú kus srdca i finančných prostriedkov. Tých nikdy nie je dosť a tak sa naskytá možnosť, ako ich získať.

Ilustračný obrázok k článku Kultúra v Šali dostane podporu: Mesto rozdá 10 000 eur z vlastného rozpočtu
50
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Aj tento rok Mesto Šaľa podporí žiadateľov dotáciou z vlastného rozpočtu. Aktuálne zverejnilo Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa pre oblasť kultúry pre rok 2019. „O dotáciu môžu požiadať právnické osoby a fyzické osoby ‒ podnikatelia, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta  Šaľa alebo ktoré pôsobia, vykonávajú činnosť na území mesta Šaľa alebo poskytujú služby obyvateľom mesta Šaľa,“ uvádza radnica na mestskom webe. Podstatou rozdelenia dotácií je podchytenie aktivistov, ktorí sa snažia o zachovávanie, rozvoj aj prezentovanie kultúry v meste aj regióne.

Primátor aj poslanci

Na rok 2019 vyčlenili finančné prostriedky v celkovej sume 10 000 eur. Z toho balíka dostanú jednotliví žiadatelia čiastky na základe ich schválenia primátorom Jozefom Belickým (žiadosti do 200 eur) alebo poslancami mestského zastupiteľstva (žiadosti nad 200 eur).

Na festivaly aj cestovný ruch

O dotáciu sa môžu uchádzať žiadatelia, ktorí sa podľa zverejnených informácií, snažia o zachovanie tradícií a kultúrneho dedičstva, organizovanie výstav, prehliadok, festivalov, koncertov alebo aj tvorivých dielní. Ďalej tu patri aj činovníci, ktorí prispievajú k reklame mesta alebo regiónu prostredníctvom edičnej alebo publikačnej činnosti. Rovnako sa so žiadosťou o dotáciu môžu uchádzať aj organizátori kultúrnych podujatí s cieľom rozvíjať mesto Šaľa v v oblasti cestovného ruchu a turizmu. Finančné prostriedky po ich schválení môžu získať aj na reprezentáciu mesta na súťažiach alebo festivaloch.

Do 12. apríla

Svoje žiadosti o dotáciu z mestského rozpočtu doručte osobne do podateľne MsÚ Šaľa najneskôr do 12. apríla 2019 do 14.00 hod. „V prípade nevyčerpania všetkých finančných prostriedkov bude zverejnená ďalšia výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z rozpočtu mesta Šaľa pre oblasť kultúry na rok 2019,“ informuje šalianska radnica.

V našej FOTOGALÉRII si môžete pozrieť zábery z výstavy v Dome ľudového bývania v Šali.

Foto: ilustračné

Domček dýchal jarmočnou atmosférou: Nechýbali speváci, keramikárky ani lokše
50
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM