Komunálne voľby

Kto sa stane predsedom NSK? O post šéfky kraja zabojuje aj Martina Holečková

Na jeseň pôjdeme k volebným urnám. Okrem komunálnych volieb nás čakajú aj tie do VÚC. Na listinu kandidátov o post predsedu kraja oficiálne pribudlo ďalšie meno.

Ilustračný obrázok k článku Kto sa stane predsedom NSK? O post šéfky kraja zabojuje aj Martina Holečková
Zdroj: KDH , TASR/Jakub Kotian

Mimoparlamentné KDH postaví štyroch kandidátov za šéfov samosprávnych krajov.

Predseda hnutia Milan Majerský sa pokúsi obhájiť post šéfa Prešovského samosprávneho kraja (PSK). V Žilinskom kraji bude kandidovať podpredseda hnutia Igor Janckulík, v Nitrianskom kraji členka predsedníctva Martina Holečková a v Trenčianskom kraji bude kandidovať krajský predseda Peter Máťoš. Odsúhlasila to celoslovenská rada KDH na svojom sobotnom zasadnutí vo Zvolene.

Čas zomknúť sa

Holečovej kandidatúru na post predsedu NSK za Kresťanskodemo­kratické hnutie najprv začiatkom februára jednohlasne schválila Krajská rada KDH v Nitre. Potvrdiť ju však musela práve celoslovenská Rada KDH. Martina Holečková je v súčasnosti krajskou poslankyňou.

Holečková pre web KDH uviedla, že Slovensko dnes, nielen v dôsledku vojny na Ukrajine, prežíva náročnú situáciu, keď je mimoriadne dôležité stáť pri ľuďoch a pomáhať im: „Túto víziu účinnej pomoci je potrebné pretaviť aj do života v Nitrianskom kraji. Je čas zomknúť sa, spojiť svoje sily a ukázať, že poctivá mravčia práca dokáže urobiť viac ako sľuby. Náš kraj potrebuje po dvoch desaťročiach zmenu.“

Prečítajte si tiež

Ďalší kandidáti

Oficiálnym kandidátom sa nedávno stal aj Martin Kusenda, ktorý je riaditeľom nitrianskeho Starého divadla Karola Spišáka. Do volieb pôjde ako občiansky kandidát.

Kandidatúru na post župana NSK oznámil aj poslanec Národnej rady SR Marián Kéry.

Pred jesennými voľbami do vyšších územných celkov (VÚC) a miestnych samospráv vznikol v Nitrianskom kraji blok štyroch občianskych strán (Spolu – občianska demokracia, Demokratická strana (DS), Šanca a ODS – občianski demokrati Slovenska). Ich kandidátom na post predsedu kraja sa stal politológ, viceprimátor mesta Nitra, poslanec NSK a podpredseda strany Šanca Daniel Balko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM