Správy

Krok k vytúženej oprave plavárne: Na účte mesta pristál milión eur

Vedenie mesta má dôvod na radosť. Sľúbená štátna podpora dorazila na jeho účet.

Ilustračný obrázok k článku Krok k vytúženej oprave plavárne: Na účte mesta pristál milión eur
Foto: Zlatica Gregorová

„V týchto dňoch bola na účet mesta Šaľa poskytnutá dotácia v sume 1 075 000 eur na rekonštrukciu strechy plavárne. Tieto finančné prostriedky vláda mestu schválila 19. februára 2020,“ informuje radnica a dodáva, že mesto ani počas piatich mesiacov, kým čakalo na finančnú pomoc od štátu, nesedelo so založenými rukami.

Radnica je tak opäť o čosi bližšie k vytúženému znovuotvoreniu plavárne.

„Po pripísaní finančných prostriedkov na účet mesta Šaľa, robí mesto už všetko preto, aby bolo čo najskôr vyhlásené verejné obstarávanie a aby sa s rekonštrukciou strechy plavárne začalo v najbližších mesiacoch,“ píše mesto na svojom webe.

Mesto sa niekoľko mesiacov snažilo presvedčiť štátne orgány o potrebe finančnej pomoci na rekonštrukciu strechy plavárne. Predstavitelia Šale tak absolvovali množstvo stretnutí a rokovaní.

„Uznesenie vlády SR z 19. februára 2020 potešilo nielen vedenie mesta, ale i mnohých Šaľanov a plavcov. Štát taktiež dospel k záveru, že šalianska plaváreň je dôležitým športovým stánkom, nielen nášho mesta, ale celého Slovenska. Po schválení finančných prostriedkov na rekonštrukciu strechy navštívil naše mesto aj vtedajší minister financií SR Ladislav Kamenický a vtedajší štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozef Gönci. Na stav šalianskej plavárne sa pred pár týždňami prišiel pozrieť aj splnomocnenec vlády pre mládež a šport a zároveň bývalý profesionálny tenista Karol Kučera,“ dodáva radnica.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM