Zlatica Gregorová Rôzne

Krízové centrum v Šali: Celoročné osožné aktivity zakončia Štedrou večerou

Ľudia bez domova pomáhajú mestu aj ostatným inštitúciám. Priložiť ruku k dielu môžu vďaka vedúcemu zariadenia Petrovi Gombošovi.

Ilustračný obrázok k článku Krízové centrum v Šali: Celoročné osožné aktivity zakončia Štedrou večerou
3
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nie každý príde o strechu nad hlavou vlastnou vinou, stať sa to môže komukoľvek. Preto, aby ľudia, ktorí sa ocitli v ťažkej životnej situácii, nestratili kontakt s prácou a okolitým svetom, vymýšľa pre nich vedúci zariadenia rôzne aktivity.

Vypočujú,poradia

Po čase sa opäť zaradia do bežného života a tak potrebujú najmä pomoc a pochopenie. V Krízovom centre mesta Šaľa majú k dispozícii stravu a posteľ, majú sa kde umyť a najmä ľudí, ktorí ich vypočujú a poradia. I tam však platia prísne pravidlá. Počas roka, v lete či v zime, ich možno vidieť v rôznych častiach mesta, ako opravujú, natierajú či kopú. Sú nápomocní najmä ako brigádnici. Aj koncom novembra sa zišli, aby s vedúcim zariadenia Petrom Gombošom vyčistili okolie večianskeho hypermarketu.

Vďačne

„Naša spolupráca s hypermarketom je dlhodobá, dodávajú nám počas celého roka prebytky zo svojej predajne. Ako malé poďakovanie im naši klienti upratali okolie od odpadkov nielen dnes, ale aj v minulosti. S prácou bol pán riaditeľ Tomáš Szabo spokojný a pracantov odmenil občerstvením,“ priblížil nám Peter Gomboš.

Okrem toho sa ľudia bez domova vybrali aj na blízke parkovisko, kde sídli ich centrum. Na Partizánskej ulici osadili zábradlie. To, podľa vedúceho zariadenia, umiestnili svojpomocne. Zabráni nezodpovedným vodičom, aby si skracovali cestu a vynášali tak blato na cestu.

Zateplili dvere

Po októbrovom zastupiteľstve, kedy sa rokovalo aj o budúcnosti Krízového centra v Šali a jeho akútnej potrebe opráv, sa vedúci Peter Gomboš a jeho klienti sami postarali o to, aby nemrzli. S prichádzajúcou zimou potrebovali navrstviť vhodný materiál na kovové dvere. „Zateplenie sme si robili svojpomocne. Kolegyňa Monika Jurík zabezpečila materiál, polystyrén a lepidlo zabezpečila Veronika Červenková,“ uviedol pre náš portál vedúci zariadenia.

Oslávia Vianoce

Do konca roka by si ešte viac chceli zútulniť svoje priestory. Majú v pláne vyrobiť regály do skladu šatstva. A potom už spoločne oslávia najkrajšie sviatky v roku. „Keďže sa blížia vianočné sviatky, aj v našom Krízovom centre chystáme Štedrú večeru. Oslovíme sponzorov, aby nám pomohli zabezpečiť všetko, čo k štedrému stolu a k sviatkom patrí,“ doplnil Peter Gomboš.

Vo fotogalérii uvidíte výsledky šikovných rúk klientov Krízového centra mesta Šaľa.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Krízové centrum v Šali: Celoročné aktivity zakončia Štedrou večerou, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Nízkoprahové denné centrum ŠA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM