Zlatica Gregorová Krimi

Krimi štatistika v Šali: Jún v znamení alkoholu a rušenia pokoja

Šiesty mesiac tohto roka priniesol do Šale i nedisciplinovaných návštevníkov z okolia. Aktívnou činnosťou sa zapísali do Policajného denníka MsP.

Ilustračný obrázok k článku Krimi štatistika v Šali: Jún v znamení alkoholu a rušenia pokoja
Foto: Zlatica Gregorová

Najviac prípadov, ktoré zaznamenal vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy sa nieslo v znamení alkoholových oparov a občania vo veľkej miere rušili nočný pokoj svojich susedov. Júnové horúčavy zrejme zapríčinili aj častý spánok v autobusových zastávkach.

Nepozorní vodiči

Najväčšími hriešnikmi v júnovej štatistike Mestskej polície v Šali boli nepozorní vodiči, ktorých bolo vyše dvesto. Ďalej mestských policajtov zamestnávali Iné prípady a potom to boli previnenia voči verejnému poriadku. Mestskí policajti v júni rozdali celkovo 73 pokút v hodnote 870€.

Pozrite sa na to, čo počas júna 2018 v meste Šaľa odohrávalo. Záznamy nám poskytol vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Podnapití občania

Že alkoholické nápoje najmä počas horúcih dní vedia poriadne zamotať hlavu, o tom sa presvedčila istá návštevníčka z Českej republiky, ktorej sa podarilo urobiť hneď niekoľko priestupkov. „Dňa 4.6.2018 o 14,3­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nitrianskej v podnapitom stave leží na zemi neznáma žena. Hliadka MsP zistila, že priestupcom je 35 – ročná A.H. z Brna. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ zaznamenal Ján Komjáthy. Táto žena sa o pár dní opäť stretla s mestskými policajtmi. „Dňa 9.6.2018 o 15,3­6 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Nitrianskej 35 – ročná A.H. z Brna spí v predajni. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ komentuje udalosť Ján Komjáthy.

Podobný prípad sa stal hneď na druhý deň. „Dňa 5.6.2018 o 04,0­8 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Fr. Kráľa neznáma žena v podnapitom stave nechce opustiť priestor predajne. Hliadka MsP zistila , že priestupcom je 35 – ročná A.H. z Brna. Menovaná bola vyriešená napomenutím.,“ informuje Ján Komjáthy. A do tretice ďalší policajný záznam: „Dňa 5.6.2018 o 19,5­4 hod. hliadka MsP zistila, že v Nemocničnom parku 34 – ročný M.K. zo Šale požíva alkoholické nápoje. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

JÚNOVÁ KRIMI ŠTATISTIKA

Priestupok Počet

O cestnej premávke 222
Iné prípady 160
Verejný poriadok 83
Všetky VZN 16
Občianske spolunažívanie 10
Podmienky držania psov 4
Proti majetku 4

Spolu: 499 priestupkov a 73 pokút v celkovej sume 870€

O tom, že pes sa nemá voľne pohybovať po verejnom priestranstve bez majiteľa a vôdzky sa dozvedela i obyvateľka nášho mesta. „Dňa 6.6.2018 o 19,4­3 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Novomeského sa pohybuje pes bez vôdzky. Hliadka MsP zistila,že majiteľom je 25– ročná B.H. zo Šale. Menovaná bola vyriešená napomenutím,“ zaznamenal Ján Komjáthy.

Šlofík na zastávke

Ženská zvada sa odohrala na jednej šalianskej ulici medzi mladšou a staršou občiankou. „Dňa 11.6.2018 o 15,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Narcisovej má nezhody 24 – ročná H.H. zo Šale s 61 – ročnou H.L. zo Šale. Menovaná bola vyriešená napomenutím., zapísal Ján Komjáthy. Popoludňajšieho* šlofíka* si doprial aj Šaľan, ktorý si to namieril na zaujímavé miesto.„Dňa 14.6.2018 o 13,3­6 hod. hliadka MsP zistila, že na ul. SNP 51 – ročný R.M. t.č. bez ulice spí v autobusovej zastávke. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ informuje Ján Komjáthy.

Zdravotné problémy

Súčinnosť záchranky a mestskej polície pomohla staršej panej so zdravotnými problémami. „Dňa 16.6.2018 o 13,3­8 hod. RZP požiadalo MsP o preverenie, že na ul. Hlavnej leží neznáma žena na zemi. Hliadka MsP zistila, že sa jedná o 73 – ročnú M.T. zo Selíc ktorá sa sťažovala na bolesť nôh. Menovaná bola prevezená do NsP Galanta.,“ uviedol Ján Komjáthy.

Zakázané spaľovanie

O tom, že záhradný odpad sa má vyvážať na zberný dvora nie svojvoľne páliť sa dozvedela aj ďalšia občanka nášho mesta. „Dňa 21.6.2018 o 15,4­0 hod. MsP zistila, že na ul. Nitrianskej 60– ročná A.P. zo Šale spaľuje záhradný odpad. Menovaná bola vyriešená napomenutím.,“ informuje Ján Komjáthy.

Verejná toaleta

Verejné toalety s prírodou si zrejme pomýlil istý návštevník, ktorý zavítal do Šale. „Dňa 26.6.2018 o 14,5­5 hod. MsP zistila, že na ul. Hurbanovej močí na verejnosti 36– ročný B.Z. z Malých Bielic. Menovaný bol vyriešený napomenutím,“ zaznamenal Ján Komjáthy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM