Peter Štrbo Futbal

Kráľová nad Váhom ukončila sériu Močenka

Cez víkend sa na ihrisku Kráľovej n/V skončila močenská séria bez prehry. Horná Kráľová vybojovala na pôde súpera cenný bod. Trnovec n/V neuspel u lídra II.triedy, zato doma nezaváhal Neded ani Tešedíkovo. Dlhá n/V prekvapujúco hladko vyhrala v Štefa

[size=14]IV.li­ga[/size]

Horná Kráľová bola od úvodných minút pod tlakom, domáci Nový Život chcel rýchlo rozhodnúť o svojom víťazstve, no v zápase zahodil aj nemožné. Pri našom zástupcovi stálo aj šťastie, keď viackrát zazvonila konštrukcia jeho brány. Nepoddajní hostia napokon vybojovali na ihrisku súpera cenný bod , čo by mohlo byť pre Hornú Kráľovú pred ďalšími stretnutiami veľkou psychickou vzpruhou.

[size=14]Nový Život – Horná Kráľová 0:0[/size]

Favorizovaný Neded privítal dvanáste Veľké Lovce a od prvých minút sa bolo na čo pozerať. Aktívni domáci sa do vedenia dostali v 38.minúte po hlavičke Jedináka. Po vedúcom góle Nededu si dlho ani jedno z mužstiev veľké šance nevytvorilo. Stretnutie sa lámalo v záverečnej desaťminútovke, keď najskôr domáci brankár Hrdina ostal verný svojmu priezvisku, zachránil nášho zástupcu od vyrovnávajúceho gólu a o malú chvíľu zvyšoval Čomič už na 2:0. Domáci sa v samom závere zápasu tešili aj z tretieho gólu, bodku za stretnutím dal Beták. Neded sa po výhre posunul opäť na tretie miesto.

[size=14]Neded – Veľké Lovce 3:0 (1:0)[/size] góly: 38.Jedinák, 82.Čomič, 88.Beták

[size=14]V.li­ga[/size]

Derby sa pre domácu Kráľovu nad Váhom nezačalo najlepšie, keď už v 14.minúte prehrávali po vlastnom góle Špendlu 0:1. Močenok bol v tých chvíľach aktívnejší, no jeho súper postupne vyrovnal hru a začal hosťom stále viac „pritápať“. V 34.minúte už bolo vyrovnané, keď sa zblízka presadil Práznovský. Domáci sa ešte do prestávky gólom Lacka **ujali vedenia a s jednogólovým náskokom odchádzali aj do šatní. Náskok Kráľovej n/V bol po 63.minúte už dvojgólový. Na konci peknej akcie bol Nagy. Pätnásť minút pred koncom bolo o víťazstve domácich prakticky rozhodnuté, z bieleho bodu sa nemýlil **Szilágyi. Močenok oslabený o vylúčeného brankára Kollára v závere stretnutia už nedokázal klásť odpor a so záverečným hvizdom rozhodcu sa skončila aj jeho úctyhodná osemzápasová séria bez prehry.

[size=14]Kráľová n/V – Močenok 4:1 (2:1)[/size] góly: 34.Práznovský, 42.Lacko, 63.Nagy, 75.Szilágyi (11 m) – 14.Špendla (vlastný)

Vo Vlčanoch sa od začiatku potvrdzovali papierové predpoklady a favorizované Lehnice zatlačili domácich pred vlastnú bránu. Hostia už v deviatej minúte kopali penaltu, nariadenú jedenástku bezpečne premenil Šnegoň. V 23.minúte bol náskok Lehníc dvojgólový, úspešným strelcom bol Burda. V druhom polčase pôsobili hostia naďalej futbalovejším dojmom, diváci však už viac gólov v tomto stretnutí nevideli. Vlčany si tak na prvú výhru v sezóne budú musieť ešte počkať.

[size=14]**Vlčany – Lehnice 0:2 (0:2) **[/size] góly: 9.Šnegoň (11 m), 23. Burda

V poslednej pozvánke na víkendové stretnutia sme písali o zvlhnutom streleckom prachu kanoniera Tešedíkova Beneša a ten akoby chcel vyvrátiť naše tvrdenia hneď v úvode duelu. Už v šiestej minúte totiž poslal domácich do vedenia práve spomínaný kanonier. Nováčik súťaže za „Peredom“ výrazne nezaostával, čo prispelo k obojstranne kvalitnému duelu. Tešedíkovo sa aj v druhom polčase snažilo kontrolovať loptu, hosťujúci tím ho ohrozoval najmä z protiútokov. Výhru domácich spečatil v 79.minúte Bende. Nás zástupca si tak stále drží kontakt so špicou tabuľky.

[size=14]**Te­šedíkovo – Beladice 2:0 (1:0) **[/size] góly: 6.Beneš, 79.Bende

[size=14]II.tri­eda[/size]

„Kepežď“ hostil vo víkendom zápase „Urmín“ a napriek tomu, že sa žiadne gólové hody nekonali, bolo sa na čo pozerať. V nedeľu sa hralo vyrovnané stretnutie so šancami na oboch stranách. Pred dvadsiatou minútou hostia reklamovali jedenástku, nedovolený zákrok v šestnástke si nevšimol azda len rozhodca. Hosťom výborne hralo duo Tulipán-Švelan, domáci sa spoliehali najmä na nebezpečného Chudáčika. Napriek rušným momentom sa do šatní odchádzalo za bezgólového stavu. Krátko po návrate z kabín to však zmenil domáci Chudáčik, ktorý v šestnástke zakončil krásnu akciu Hájskeho. Futbalovejšie Mojmírovce sa v záverečných minútach snažili vybojovať aspoň bod, žiadny z ich pokusov však v sieti nášho zástupcu neskončil a tak sa Hájske mohlo tešiť z najtesnejšieho víťazstva.

[size=14]Hájske – Mojmírovce 1:0 (0:0)[/size] gól: Chudáčik

Domáci Jarok bol od úvodných minút aktívnejší a Selice pôsobili zakríknutým dojmom. Napriek veľkej prevahe domáci z tlaku nevyťažili nič a polčas sa skončil bez gólov. Prevaha bola na strane domácich aj v druhom polčase, vedenia sa však ujali až v jeho druhej tretine, keď sa nemýlil Bakyta. Selice vyrovnali z ojedinelého útoku, rýchlu akciu presne zakončil Klačman. „Íreg“ mohol niekoľkokrát strhnúť vedenie opäť na svoju stranu, nepremenil však svoje príležitosti a Selice tak mohli byť po záverečnom hvizde s jedným bodom nanajvýš spokojné.

[size=14]Jarok – Selice 1:1 (0:0)[/size] góly: Bakyta – Klačman

Báb chcel v zápase s Trnovcom nad Váhom zabudnúť na výsledkové trápenie z posledných kôl a jeho ambície sa začali napĺňať už od úvodných minút. Domáci hrali pekný kombinačný futbal, no ani Trnovec neprišiel do Bábu len brániť. Báb poslal do vedenia Beňuš a o niekoľko minút bol ich náskok už dvojgólový, keď zvyšoval Omelina. S rovnakým náskokom išlo domáce mužstvo aj do šatní. V druhej časti mal Báb po vylúčení hráča hostí ešte väčší priestor na kombinácie a jeho tlak narastal. Aj keď sa Trnovec v druhom polčase nevzdával a snažil sa ohrozovať bránu súpera, góly už padali len do jeho siete a od vedúceho tímu tabuľky odchádzal s prehrou 0:5.

[size=14]Báb – Trnovec n/V 5:0 (2:0)[/size] góly: Grobarčík 2, Hrdlica, Beňuš, Omelina

Diakovce nemali cez víkend jednoduchú úlohu, nakoľko privítali mužstvo s najlepšou obranou v súťaži. Štatistiky hostí zhoršil už v šiestej minúte zápasu najlepší strelec súťaže Mikéci. Diváci videli v ďalšom priebehu vyrovnané stretnutie, ktoré sa nešťastne skončilo pre domáceho brankára Uka, keď po vážnom zranení kolena musel odstúpiť z hry. Chlieb sa lámal až v dramatickej koncovke zápasu. Macánek najskôr v 86.minúte vyrovnával, no už o dve minúty využili domáci výhodu pokutového kopu a Kováč bezpečne zvýšil na konečných 2:1.

[size=14]Diakovce – Lužianky 2:1 (1:0)[/size] góly: Mikéci, Kováč (11 m) – Macánek

[size=14]III.tri­eda[/size]

Líder tabuľky Žihárec cestoval do Podhorán ako jasný favorit a nič iné ako víťazstvo si nepripúšťal. Papierové predpoklady sa naplnili a hostia najmä vďaka gólovej nádielke z druhého polčasu zdolali jeden z najslabších tímov v súťaži 5:0 a naďalej im tak patrí prvá priečka za neustále dobiedzajúcimi Novými Sadmi.

[size=14]Podho­rany – Žihárec 0:5 (0:1)[/size] góly: Prístavok 2, Komrhel, Szombathy, Ambruš

Aj náš druhý regionálny zástupca v III.triede hral cez víkend na ihrisku súpera. Do Štefanovičovej cestovala Dlhá nad Váhom s cieľom získať aspoň bod, od úvodných minút sa však ukazovalo, že reálny môže byť aj plný bodový zisk. Hostia od začiatku stretnutia prebrali iniciatívu, zatlačili súpera pred jeho bránu a už po desiatich minútach sa ujali vedenia, keď krásnu prihrávku medzi obrancov zužitkoval Štrbo. Domáci to skúšali najmä nakopávanými loptami, stopérska dvojica Papp, Izsóf však všetky útoky bez problémov odvracala. V čase, keď Štefanovičová postupne preberala zápasové opraty do svojich rúk, prišiel po zbytočnej strate lopty v strede ihriska druhý gól hostí. Nástup do druhého polčasu vyšiel lepšie domácim futbalistom, ktorí sa lepšie pohybovali, loptu mali častejšie na kopačkách, bránu Dlhej však ohrozovali len z diaľky. Hostia hrozili najmä z protiútokov, pravý kraj zálohy dobre obhospodaroval L.Hučko, parádny zápas má za sebou ľavý obranca Leško, ktorý hral celých 90 minút takmer bezchybne a neraz podporil aj útok. Zápasovú definitívu priniesla premenená penalta kapitána Matusza po jasnom faule na útočníka Dlhej. V závere stretnutia zvýšil na konečných 4:0 z pohľadu hostí Vincent Meszáros, ktorý si za svoj výborný výkon v strede zálohy presný zásah(v sezóne už siedmy) zaslúžil.

[size=14]Štefa­novičová – Dlhá nad Váhom 0:4 (0:2)[/size] góly: Štrbo, Tulipán, Matusz (11 m), V.Meszáros

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/new­s.php?extend.115006]Poz­vánka: Futbalový víkend v regióne (15.-16.10)[/link]

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM