Správy

Kraj bude oceňovať významné osobnosti: Návrhy môžete posielať aj VY!

Nitriansky samosprávny kraj pripravuje ďalšie odovzdávanie významných ocenení. Kto sa dočká pocty? Rozhodne aj verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Kraj bude oceňovať významné osobnosti: Návrhy môžete posielať aj VY!
Zdroj: NSK

Verejnosť, občianske združenia a ďalšie organizácie môžu do konca roka nominovať významné osobnosti, ktoré si zaslúžia niektoré z ocenení Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). Ako sa uvádza v zverejnenej výzve, kandidáti musia byť všeobecne rešpektovanou autoritou, ktorá má výrazný a dlhodobý podiel na rozvoji a pozitívnej prezentácii NSK.

Niekoľko ocenení

Kraj môže každoročne udeliť viacero ocenení. Okrem Ceny NSK to môže byť aj Pamätná plaketa predsedu NSK, Pamätný list predsedu NSK, Ďakovný list predsedu NSK a Čestná pocta predsedu NSK. Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia je tieto ocenenia možné udeliť osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju nitrianskeho regiónu, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými činmi a zaslúžili sa o rozvoj priateľstva medzi národmi a regiónmi sveta.

„Cenu možno udeliť občanom SR, ako aj cudzím štátnym príslušníkom,“ oznámil Úrad NSK.

Prečítajte si tiež

Na toto nezabudnite

Verejnosť môže svoje nominácie posielať do konca roka 2022. „Návrh musí obsahovať meno a priezvisko navrhovanej osoby, charakteristiku jej zásluh, odôvodnenie predloženého návrhu a súhlas navrhovaného s nomináciou. Takto spracované návrhy sa predkladajú na odbor kultúry a športu Úradu NSK,“ uvádza sa vo výzve.

Za rok 2021 si ocenenia prevzali viaceré osobnosti z oblasti kultúry, športu i politiky. Cenu NSK získala športovkyňa Zuzana Rehák-Štefečeková, herečka Žofia Martišová, športovec a tréner Ladislav Petrovič a in memoriam politik László Szigeti. Pamätnú plaketu predsedu NSK si prevzal kňaz Dušan Argaláš.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM