Zlatica Gregorová Samospráva

Koronavírus: Predstavitelia mesta svorne. Je dôležité, aby každý začal sám od seba

Chápu, že občania majú strach o seba aj svoje rodiny. Aj preto prijali viacero opatrení, ktoré majú zabrániť šíreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Predstavitelia mesta svorne. Je dôležité, aby každý začal sám od seba
2
Galéria
Zdroj: TASR

Najnovším krokom šalianskej samosprávy je podnietiť a naplno rozbehnúť vlastnoručnú výrobu ochranných rúšok. V meste ich budú distribuovať osobne aj s pomocou dobrovoľníkov. Pridať sa môže každý. Čo si o tejto aktivite a súčasnej situácii myslí primátor mesta Šaľa Jozef Belický, prednostka MsÚ Jana Nitrayová, viceprimátorka Danica Lehocká a viceprimátor Róbert Tölgyesi?

Sám o seba

„Naším cieľom nie je zabezpečovať rúška pre občanov, lebo každý občan sa musí o seba postarať sám. Nie je to v našich možnostiach. Budeme sa snažiť distribuovať rúška tak, aby každý, kto sa na verejnosti pohybuje bez rúška, preto, lebo si ho nevie zabezpečiť, aby ho dostal. Aby sme chránili nielen ich, ale aj seba navzájom,“ uviedol šaliansky primátor.

Rozdajú rúška

Podľa Jozefa Belického je základnou povinnosťou každého, chrániť seba aj ostatných.

Každý deň určia miesta na distribúciu rúšok. „Nemáme záujem, aby si tam ľudia chodili vyzdvihnúť rúška, lebo vysoká koncentrácia nie je žiadúca. Pohyb v meste sa ale nedá zastaviť, ľudia potrebujú potraviny, lieky, takže budeme sa snažiť sprístupniť ich, aby ich ľudia mali k dispozícii,“ dodal primátor mesta Šaľa.

Pomoc policajtov

Prednostka Jana Nitrayová sa vyjadrila k opatreniam v úrade. „Okrem skrátených hodín v budove mestského úradu platí, že ak si verejnosť potrebuje vybaviť určité procesné úkony, pri vstupe je povinnosťou vyčistiť si ruky dezinfekčným prostriedkom. Pomáhajú aj mestskí policajti, ktorí sa snažia, aby rozptyl návštevníkov úradu bol primeraný a neohrozoval zamestnancov úradu ani ich samých,“ uviedla prednostka MsÚ Šaľa.

Viceprimátorka MsÚ Šaľa Danica Lehocká: "Je dôležité, aby každý začal sám od seba, aby sa chránil a nebol ľahostajný voči svojmu okoliu. Namieste je poďakovať sa všetkým, ktorí sa podieľajú na realizácii opatrení, policajtom, záchranným zložkám, úradníkom aj zamestnancom obchodu aj služieb, ktorí zabezpečujú náš život a používajú ochranné pomôcky tak, aby chránili seba aj ostatných.“

Nutnosť

Viceprimátor mesta Šaľa Róbert Tölgyesi ohľadom osobnej účasti na rozdávaní rúšok občanom uviedol: "Ja si myslím, že keď dodržíme hygienické pravidlá, myslím, že je našou povinnosťou, aby sme pomáhali našim občanom. Treba ísť a každému treba rozprávať, ako je dôležité nosiť rúška.“

Vo fotogalérii uvidíte členov šalianskej samosprávy v budove úradu.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Koronavírus: Predstavitelia mesta Šaľa o súčasnej situácii
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM