Peter Štrbo Hádzaná

Kormidelník Dusla známy: Šalianky povedie skúsený Kuťka!

Do Šale mieri veľké meno! Novým trénerom hádzanárok HK Slovan Duslo Šaľa sa v stredu stal Tomáš Kuťka. Skúsený kormidelník prevezme v tíme úradujúceho slovenského vicemajstra taktovku po Michalovi Lukačínovi, ktorý po obhajobe striebra v národnom pla

„S Kuťkom sme sa dnes definitívne dohodli, kontrakt znie na rok s opciou. V prípade, že jedna zo zmluvných strán nebude mať záujem o pokračovanie spolupráce, naše cesty sa rozídu,“ prezradil pre agentúru SITA novinku sekretár Dusla Ladislav Kovács.

Ako sa uvádza na portáli slovakhanball.sk, vedenie Šale sa netajilo tým, že za Lukačínovho nástupcu hľadá niekoho z nastupujúcej generácie trénerov. Dopadlo to napokon inak a na lavičku „chemičiek“ si sadne jeden z najúspešnejších slovenských koučov. „Situáciu sme už museli vyriešiť, čas sa totiž krátil a do začiatku prípravy nezostávalo už veľa času. Samozrejme, chceli sme mladého kormidelníka, keďže aj naše družstvo je zložené s mladých hráčok. Výber potenciálnych kandidátov však nebol široký a adepti, ktorých sme oslovili, sa rozhodli inak,“ vysvetlil Kovács dôvody, pre ktoré prehodnotili kritériá pri obsadení uvoľneného postu.

Šesťdesiatdvaročný Kuťka v minulosti viedol reprezentáciu žien SR, naposledy pôsobil v ženskom tíme hádzanárok DHK Baník Most. Kormidelníkom Šale sa stane prvýkrát v kariére.//** „Vždy tvrdil, že by rád u nás trénoval. My sme ho aj v minulosti viackrát oslovili, ale pri konečnom rozhodnutí sme sa napokon orientovali iným smerom. Vyšlo to až teraz. Tomáš má dlhoročné trénerské skúsenosti. Som presvedčený, že v prvom roku svojho pôsobenia odvedie kus práce. Ako to bude ďalej, uvidíme. Kuťka vie, aký káder ho tu čaká. Podľa jeho slov sme sa vybrali dobrou cestou,“ uviedol sekretár Dusla Ladislav Kovács.** // Šalianky začnú s letnou prípravou na nadchádzajúcu sezónu 9. júla.

Zdroj: [link=http://web­.slovakhandba­ll.sk/clanok/2269]slo­vakhanball.sk[/lin­k] Foto: Milan Pospiš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM