Zlatica Gregorová Šport

Koniec júna oslávia športom: Beh okolo trnoveckého rybníka Amerika

Už tradične sa bude konať športové podujatie pre malých aj veľkých. Zašportovať si môže ktokoľvek podľa chuti.

Ilustračný obrázok k článku Koniec júna oslávia športom: Beh okolo trnoveckého rybníka Amerika
42
Galéria
Zdroj: TASR

Obec Trnovec nad Váhom, Atletický oddiel Šaľa aj miestna Základná škola s materskou školou sú organizátormi II. ročníka podujatia Beh okolo Ameriky.

Okolo rybníka

V súťaži si svoju kondíciu overia muži aj ženy, ktorí budú rozdelení do jednotlivých vekových kategórií. Podujatie sa bude konať 27. júna 2017 o 18.00 hod. pri spomínanej vodnej ploche. Účastníci sa môžu pripraviť na to, že naplánovanú trať čiastočne tvorí poľná cesta aj betónové platne.

Pre každý vek

Ako uvádzajú propozície súťaže, zapojiť sa môžu športovci, ktorí sú narodení ideálne po roku 1999. Dorastenci a dorastenky s ročníkom nar. 2002 – 2003, starší žiaci a staršie žiačky ročníka nar. 2004 – 2005, mladší žiaci a mladšie žiačky ročníka nar. 2006 – 2007, najmladší žiaci a najmladšie žiačky ročníka nar. 2008 a mladší.

Pre mužov je nachystaná 4000-metrová trať, čo je približne päť kôl. Ženy a dorast môžu zabehnúť 2400 metrov, čo sú 3 kolá, mladší a najmladší športovci si môžu prebehnúť 800-metrový úsek, čo predstavuje jedno kolo.

Priebežné oceňovanie

Ako organizátori informujú na svojom webe, v čase od 16.30 – 17.30 hod. sa bude konať prezentácia bežcov, ktorí sa zídu pri rybníku. Prví bežci s čipovaným štartovným číslom na hrudi vybehnú na trať pribl. o 18.05. Poslednými súťažiacimi budú muži, ktorí odštartujú o 19.10 hod. Podľa toho, ako jednotlivci zabehnú, budú priebežne oceňovaní medailami, vecnými cenami a môžu získať aj diplom.

Pozrite si v galérii zábery zo slávnostného otvorenia šalianskej cyklotrasy.

Foto: ilustračné

Cyklotrasa  Šaľa- Duslo je otvorená: Poslúži zamestnancom aj rekreačným
42
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM