Správy

Končiaci vedúci Krízového centra v Šali: Táto práca bola mojou srdcovou záležitosťou

Klienti krízového centra nezaháľajú. Majú za sebou ďalšiu brigádu. Tá bola jednou z posledných pre končiaceho riaditeľa.

Ilustračný obrázok k článku Končiaci vedúci Krízového centra v Šali: Táto práca bola mojou srdcovou záležitosťou
Zdroj: Mesto Šaľa

Počas letných mesiacov sa klienti Krízového centra v Šali zapojili do rôznych brigád. Počas uplynulého týždňa upravovali areál ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči.

"Pôvodne sa tu malo nachádzať nové multifunkčné ihrisko, takže sme očakávali, že sa tu budú robiť rôzne rekonštrukčné práce a úpravy. Práve preto sme ihrisko neudržiavali až v takom stave ako by sme mali. Vzhľadom k situácii, ktorá momentálne je, sa ihrisko realizovať nebude a preto sme o pomoc požiadali aj ľudí bez domova a spolu s vedúcim Krízového centra v Šali Petrom Gombošom sme zorganizovali takúto brigádu,“ povedala pre mestský web ešte súčasná riaditeľka ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici vo Veči Janka Tóthová.

Klienti pokosili areál, okopávali, upravili bežeckú dráhu a tenisový kurt a postarali sa aj o burinu.

„Brigády sa zúčastnila aj pracovníčka krízového centra Adriána Michaelová. Plné ruky práce mala aj budúca nová riaditeľka ZŠ s MŠ na Bernolákovej ulici Simona Takácsová, ktorá klientom centra varila počas celej týždňovej brigády chutný guláš, perkelt a lečo,“ informuje radnica.

Ako informovalo vedenie mesta, pre vedúceho Krízového centra v Šali Petra Gomboša to bola jedna z posledných brigád, keďže sa rozhodol ukončiť pracovný pomer k 31. augustu 2020. Peter Gomboš totiž odchádza do dôchodku.

"Táto práca bola mojou srdcovou záležitosťou. Samotní klienti chodia za mnou s tým, že im budem chýbať a samozrejme aj oni budú chýbať mne. Mnohým klientom sme pomohli dostať sa do normálneho pracovného režimu,“ povedal pre web mesta vedúci Krízového centra v Šali Peter Gomboš. Toho od septembra nahradí Monika Jurík.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM