Zlatica Gregorová Samospráva

Konalo sa mimoriadne zastupiteľstvo: Poslanci schvaľovali predaj pozemkov

V meste Šaľa to aktuálne fičí na každej strane. Stavajú sa mestské byty a práce pokračujú aj na Polyfunkčnom objekte Panoráma na Hollého ulici.

Ilustračný obrázok k článku Konalo sa mimoriadne zastupiteľstvo: Poslanci schvaľovali predaj pozemkov
Foto: Zlatica Gregorová

Práve polyfunkčný objekt bol jedinou témou mimoriadneho zasadnutia šalianskych poslancov. O téme „Prevod pozemku pod stavbou“ rokovali kvôli tomu, že Mestu Šaľa bola adresovaná žiadosť od dunajskostredskej spoločnosti na kúpu pozemku.

Byty aj podzemné parkovisko

Polyfunkčný dom Panoráma vyrastá v mestskej časti Šale, vo Veči na Hollého ulici, neďaleko supermarketu, mestskej polície a pošty. Šesťpodlažný objekt je navrhnutý tak, že v ňom budú sídliť administratívne priestory, byty a nebude chýbať ani podzemné parkovisko, takže nezaberie ďalšiu plochu v tejto lokalite. Po dostavbe by sa bezprostredné okolie budovy malo upraviť a zazelenať.

Žiadosť o odpredaj

Dunajskostredská spoločnosť nedávno požiadala Mesto Šaľa „o odkúpenie nehnuteľností pred skolaudovaním stavby vo vlastníctve žiadateľa z dôvodu odpredaja bytov spolu s prislúchajúcim podielom na pozemkoch a prípravy zmlúv o budúcich kúpnych zmluvách s budúcimi vlastníkmi bytov, s financovaním formou hypotekárnych úverov,“ informuje rokovací materiál. Žiadosťou sa teda zaoberali šalianski poslanci, od ktorých spoločnosť požaduje čo najnižšiu predajnú sumu a do pozornosti dáva jediné podzemné parkovisko v meste, ktoré bude súčasťou spomínanej budovy. Okrem toho žiadateľ, podľa zverejneného materiálu, uviedol, že za predošlého nájomcu uhradil skoro sedemtisícový dlh za nájom.

Podľa stanovenej ceny

Prítomní poslanci sa uzniesli na tom, že je výhodné, ak v meste pribudnú byty a bolo by pozitívne najmä pre budúcich obyvateľov bytov, aby návrh na kúpu schválili. Padol aj návrh na zvýšenie sumy za m2, väčšina poslancov však schválenie zmluvného odplatného prevodu pozemku, v súlade s Hodnotovu mapou mesta Šaľa, podporila. Podľa tejto mapy je najnižšia cena v tejto časti mesta 26,555 eur /m2. Žiadateľ tak podľa rokovacích materiálov za pozemok zaplatí celkovo 21 934,43 eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM