Peter Štrbo Iné športy

Kolky: Z výhier sa tešili oba naše celky

Úspešný víkend majú za sebou oba kolkárske celky Šale. Slovan Duslo Šaľa "A" v prvej i Šaľa "B" v druhej lige nastúpili proti svojim súperom na domácej kolkárni a obaja sa tešili z víťazstva.

I.liga Šalianski prvoligisti hostili vo víkendovom 13.kole kolkárov Starej Turej. V úvode nastúpili proti sebe dvojice Richard Tóth st. – Uhlík a Moravanský – Minarech. R.Tóth st. vybojoval pre Šaľu prvý bod i keď rozhodoval až väčší počet zvalených kolov na jeho strane (546/514). Moravanský už tak úspešný nebol a po prvej dráhe ho nahradil Mitošinka, ktorý síce v druhom sete vyhral, no na zvyšných dráhach zvíťazil Minarech a vyrovnal na 1:1. V ďalšej fáze zápasu sa Király stretol so Stejskalom a Krajčík bojoval o bod s Čečotom. Király stratu z prvých dvoch dráh už nedokázal dohnať a aj napriek vyrovnanej koncovke duelu získal bod pre hostí Stejskal, ktorý zároveň zaznamenal aj najlepší výkon zápasu (570). Krajčík (542) si však bod vziať nenechal a Čečota (511) zdolal na všetkých dráhach okrem prvej. Vyrovnaný priebeh sľuboval dramatickú koncovku a veru tak aj bolo. V závere sa proti sebe postavili dvojice Bol – Hochel a R.Tóth ml. – Hvožďara. Branislav bol zviedol s Hochelom vyrovnaný súboj a o bode pre Šaľu rozhodoval po remíze na dráhach väčší počet zvalených kolov, rozdiel však bol len minimálny (536/530). Podobný priebeh mal aj súboj Tótha mladšieho s Hvožďarom. Šaľa získala bod až po tuhom boji, náš kolkár zvalil len o štyri kolky viac ako jeho súper (512/508). Hostia neboli v konečnom účtovaní ďaleko od remízy, celkový rozdiel v počte zvalených kolov (+ 7) však rozhodol o zisku dvoch pomocných bodov pre Šaľu, ktorá sa vďaka víťazstvu posunula na piatu priečku.

**TJ Slovan Šaľa „A“ – Stará Turá „A 6:2 (3169:3162) ** R.Tóth st. 546, Krajčík 542, R.Tóth ml. 512, Király 540, Bol 536, Moravanský/Mi­tošinka 493

II.liga V domácej kolkárni sa predstavilo aj šalianske béčko, ktoré privítalo Tatran Bratislava. V úvode nastúpil Veselka proti Koškovi a Klement proti Sedlákovi. Veselkovi (531) sa i napriek vyrovnanému priebehu súpera zdolať nepodarilo, rozdiely v počte zvalených kolov boli síce na dráhach minimálne, Koška (532) prehral len na jednej. Oveľa úspešnejší bol Klement, ktorý nedovolil Sedlákovi zvíťaziť ani na jednej dráhe a po peknom výkone (551) získal pre domácich prvý bod. V strednej časti zápasu sa proti sebe postavili Jamrich s Válekom a Gerhát s Martišekom. Táto fáza hry žiaľ nášmu družstvu nevyšla a obaja naši kolkári vyšli zo svojich duelov bodovo naprázdno. Tatran viedol 3:1 a v záverečných zápasoch tak museli naši kolkári „zamakať“, aby nestratili nádej na víťazstvo v tomto stretnutí. Dvojičky vytvorili Zeman s Malgotom a Devát s Bajbarom. Titus Zeman v najkvalitnejšom dueli na dráhach s Malgotom remizoval, najlepší výkon zápasu (558) mu však zabezpečil bod a Šaľa bola stále v hre. Aj v zápase Deváta s Bajbarom rozhodol až väčší počet zvalených kolov (503/487), ktorý bol opäť na strane Dusla, ktoré tak v závere zápasu vyrovnalo na 3:3. Celkové víťazstvo zabezpečili našimi kolkárom až dva pomocné body, Šaľa zvalila o 54 kolov viac ako Tatran Bratislava.

TJ Slovan Šaľa – Tatran Bratislava 5:3 (3138:3084) Jamrich 480, Veselka 531, Zeman 558, Devát 503, Klement 551, Gerhát 515

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM