Zlatica Gregorová Samospráva

Kolkári majú vynovenú svätyňu: Využívať môžu zrekonštruované priestory

Minulý mesiac sme vás informovali o pláne mesta, dať zreparovať priestory tohto športoviska. Dnes už opäť slúži.

Ilustračný obrázok k článku Kolkári majú vynovenú svätyňu: Využívať môžu zrekonštruované priestory
Foto: Zlatica Gregorová

Kolkáreň sa nachádza v blízkosti Mestskej športovej haly. Tá práve prechádza rekonštrukciou. Čoskoro bude aj tento areál k dispozícii svojim návštevníkom.

Dávno postavená

Ďalšou mestskou budovou, ktorá sa zaradila k tým skôr postaveným, patrila i šalianska kolkáreň. Liaheň šikovných športovcov už istý čas potrebovala renováciu. Bolo nutné vynoviť jej interiér spolu s dráhami, aby mohla byť opäť dejiskom domácich súťaží a hostiteľkou množstva zápolení s medzinárodnou účasťou. Sympatické je, že do záverečných upratovacích prác sa zapojili i samotní hráči.

„Pôvodný sadurovitý povrch už nespĺňal podmienky na súťažné hranie. Na vynovených dráhach budú môcť naši kolkári žať úspechy opäť na domácej pôde! Kolkáreň TJ Slovan Duslo Šaľa získala od Slovenského kolkárskeho zväzu technické osvedčenie na súťažné hranie,“ skonštatovala hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Doplnili výbavu

Do výbavy kolkárom pribudli nielen nové dráhy, ale i kolky s guľami. Po vyše štyridsiatich rokoch interiér zrekonštruovali a prispôsobili súčasným požiadavkám na moderné športovisko. Mesto stavebné úpravy zafinancovalo z prostriedkov Nadácie SPP v sume 10-tisíc eur, ako aj zo svojich vlastných zdrojov v sume 35-tisíc eur.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM