Peter Štrbo Futbal

Kolenovej dvojgólový návrat do zostavy

Šalianske futbalistky zvíťazili v zápase 5.kola na pôde Žiliny 2:1. Kapitánke Kolenovej vyšiel návrat do zostavy po ťažkom zranení na výbornú, zaznamenala oba góly Šale.

V prvom dejstve žiadny gól nepadol, do druhého polčasu však po prvýkrát v sezóne nastúpila uzdravená kapitánka Eva Kolenová, ktorá dvoma gólmi zariadila tesné víťazstvo nad neustále sa zlepšujúcou Žilinou. Čierny bod si zaslúžia zástupcovia SFZ, ktorí nezabezpečili na zápas NAJVYŠŠEJ futbalovej súťaže žien rozhodcov.

Žilina – Šaľa 1 : 2 (0:0) góly : Kolenová 2

Zostava: El Dahaibiová, Moskáľová, Palicová, Palovčíková, Košíková (Kolenová), Rasková (Siváková) Rybárová, Dikanová (Horváthová), Šaraboková, Katonová (Mrvová), Poláková (Paločková)

Tréner Milan Mrllák: //„Zápas bol veľmi náročný pre obe družstvá, my sme však mali Kolenovú a súper nie. V každom prípade mal zápas veľmi dobrú úroveň. Žilina potvrdila, že s ňou do budúcnosti treba rátať. Víťazstvo teší, pretože sme ani tentoraz nemohli nastúpiť v najsilnejšom zložení. Teší nás návrat Kolenovej, ktorá znova potvrdila, že jej právom patrí titul futbalistka roka. Sme stále v stave zapracovávania nových hráčok, čo nás stojí veľa energie, no iná cesta neexistuje. Touto cestou by som chcel vysloviť poľutovanie nad tým, že kompetentní zo SFZ neboli schopní nominovať na tento majstrovský prvoligový zápas rozhodcov. Osobne si myslím, že v najvyššej slovenskej súťaži by sa to nemalo stávať.“ // Už v stredu (5.10) sa títo súperi stretnú opäť. Tentoraz na našom štadióne privítame Žilinu v odvetnom pohárovom stretnutí, ktoré má výkop o 14:30. V nedeľu odohrajú Šalianky opäť na domácej pôde majstrovské stretnutie proti Humennému. Zápas sa začína o 14:30.

Výsledky 5.kola:

Humenné – Slovan 0:1 Topoľčany – Dúbravka 2:0 Tren. Teplice – Lady Team 2:1 Pakostov – Nové Zámky 1:4

[size=14]Žiačky – I.liga[/size]

Žiačky naďalej prechádzajú najvyššou súťažou „bez straty kvetinky“. Tentoraz sa im do cesty postavila Žilina, ktorú aj napriek trom inkasovaným gólom dokázali mladé Šalianky poraziť. V búrlivom prostredí sa k „hetrikovej“ Čopíkovej pridala aj Botková s Pištovou a bolo z toho víťazstvo v pomere 5:3.

Žilina – Šaľa 3 : 5 (1:1) góly: Čopíková 3, Botková, Pištová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM