Peter Štrbo Kultúra

Kolaps duše: Aj v malej Šali sa dajú robiť veľké veci

Mimoriadne úspešnú premiéru ma za sebou film „Kolaps duše“ z dielne známeho šalianskeho herca a divadelníka Romana „Hača“ Hatalu. Dej filmu sa odohráva v Šali a predstavilo sa v ňom množstvo miestnych hercov z DS Materinky a Divadla ŠOK.

Snímka** „Kolaps duše“ pri svojej premiére vypredala kinosálu šalianskeho Domu kultúry, čo sa v Šali dlho nepodarilo žiadnemu zahraničnému „trháku“, prvé verejné premietanie tak jednoznačne môžeme hodnotiť ako úspešné. **Roman Hatala v krátkom príhovore pred premietaním pripustil pre neho netypickú trému, no mohutný potlesk po záverečných titulkoch bol jednoznačnou odpoveďou na otázku „Bude sa tento film Šaľanom páčiť?“

Tvorca filmu a zároveň hlavný hrdina snímky mohol byť so svojou prácou po diváckom úspechu na „domácej pôde“ právom spokojný. „Pocity po premiére sú veľmi zmiešané a ťažko ich viem teraz identifikovať, ale prevládajú najmä tie pozitívne,“ s úsmevom opísal prvé dojmy po úspešnej premiére tvorca filmu Roman „Hačo“ Hatala.

Nakoľko Hačo dlhodobo spolupracuje s miestnymi hercami z DS Materinky a Divadla ŠOK, o obsadení jednotlivých úloh nemohlo byť pochýb. Rolu Kamilovej (meno hlavnej postavy) matky bezchybne stvárnila Alena Demková a v úlohe jeho manželky sa predviedla presvedčivá Veronika Mondočková. Sympatie publika si určite získala mladá talentovaná herečka Kamila Antalová. Vo vedľajšej roli ste mohli okrem iných vidieť aj vedúcu MsKS Ľudmilu Iványiovú, ktorá je stabilnou členkou Divadla ŠOK a veľmi zaujímavú postavu stvárnil i Marián Labuda mladší. Výborné herecké výkony dopĺňa skvelá hudba od Pavla „Hiraxa“ Baričáka.

Tvorcovia filmu Kolaps duše jednoznačne dokázali, že aj v malej Šali, sa dajú robiť veľké veci a všetci Šaľania môžu byť skutočne hrdí, že v ich meste žije toľko talentovaných umelcov.

[size=14]///vo videu rozhovor s Romanom Hatalom a zábery z filmu Kolaps duše///[/size]

Kolaps duše: Aj v malej Šali sa dajú robiť veľké veci
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM