Zlatica Gregorová Kultúra

Knižničiarky v Šali vyhodnotia Prečítané leto: Na jeseň prídu s novinkami

Aj cez prázdniny mali kopu práce. Okrem zvyčajných aktivít pokračovali v rozbehnutých projektoch.

Ilustračný obrázok k článku Knižničiarky v Šali vyhodnotia Prečítané leto: Na jeseň prídu s novinkami
23
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V júni privítali svojich čitateľov na Dni otvorených dverí a zorganizovali aj Burzu kníh. Podarilo sa im získať dotáciu od Fondu na podporu umenia.

Naplnili police

Finančné prostriedky vo výške 1500 eur použili na projekt „Naplňme police novými knihami.“ Počas leta sa konala akcia Prečítané leto. Deti do knižnice mohli zájsť aj v júli a auguste a užívali si príjemný program, obklopení obľúbenými knižkami. A ako im letné podujatie dopadlo?

Odovzdajú ceny

„V najbližších dňoch knižnica chystá ukončenie akcie Prečítané leto, ktorá prebiehala počas celých prázdnin. Do súťaže sa zapojilo viac ako 60 detí, ktoré po vyhodnotení budeme v knižnici odmeňovať. V spolupráci s Katarínou Szikorovou a jej projektom na podporu čítania Ovečka číta s nami sa odovzdajú deťom krásne vecné ceny,“ prezradila nám riaditeľka Mestskej knižnice J. Johanidesa v Šali Adriana Gerová.

Kto najbližšie zavíta do knižnice, uvidí súťažné práce. Tie budú zdobiť oddelenie pre deti a mládež počas celého septembra.

Knižničiarky už chystajú ďalšie zaujímavosti. O čo pôjde? „Ukončením prečítaného leta aktivitami pre našich najmenších čitateľov rozhodne nekončíme. Koncom septembra sa knižnica zapája do ďalšieho projektu, zameraného na hodnotnú detskú literatúru a tvorivé aktivity Osmijankova literárna záhrada. Viac o tomto projekte sa dozviete na stránke knižnice po spustení súťaže koncom septembra,“ uviedla riaditeľka knižnice.

Dobrý návyk

Šalianske pracovníčky sa chcú i naďalej zapájať do takýchto prínosných projektov. Podľa Adriany Gerovej chcú vypestovať u detí návyk čítať vo voľnom čase. Radi tiež zverejňujú súťažné práce. Prostredníctvom nich môžu ukázať kreativitu detských čitateľov.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z nedávnej Medzinárodnej konferencie v šalianskom archíve.

Foto: ilustračné

Medzinárodná konferencia v Šali: Archivári zaujali prednáškami aj výstavou, FOTO
23
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM