Zlatica Gregorová Kultúra

Keramikárky vyrábali darčeky: Pripravujú sa na Vianoce, FOTO

Kultúrne stredisko Večierka v Šali poskytuje zázemie záujmovým krúžkom. Pôsobia tu aj keramikárky.

Ilustračný obrázok k článku Keramikárky vyrábali darčeky: Pripravujú sa na Vianoce, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Práve keramikárky sme navštívili, keď si vyberali svoje pôvabné výtvory z keramickej pece. K tomu, aby ju členky klubu mohli naplno využívať a kvalitne vytvárať svoje diela, pomohlo hlasovanie a zisk tisíceurovej dotácie. Vlani o takomto čase si už získanú keramickú pec mohli naostro vyskúšať deti zo ZŠ Ľ. Štúra.

Pravidelné stretnutia

Popri rekonštrukcii priestorov pri KS Večierka na Družstevnej ulici v Šali sa i pre technický zázrak našlo miesto. Členky klubu sa vo svojom ateliéri stretávajú raz týždenne, vždy vo štvrtok o 18.00 hod. Vedie ich šalianska umelkyňa Petra Sudorová.

Práve v tomto období si každá z nich vyrobila niečo milé, pre potešenie svojich blízkych, ako napríklad maľované srdiečka, Mikuláškov, anjelov, stromčeky, zvončeky, či domčeky, vhodné na zavesenie. Šikovné umelkyne si už dokážu vyrobiť aj štýlové šálky na čaj, či kávičku, alebo aj veselé uvítacie ceduľky k vchodovým dverám ich domu. Že sa svojej záľube venujú s láskou, vidieť aj na priložených fotografiách.

Keramická piecka si teraz vydýchne, aby sa so svojimi klubistkami zvítala opäť v novom roku, kedy si iste upečú niečo nezvyčajné a milé…

Keramikárky vyrábali darčeky, pripravujú sa na Vianoce. FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM