Zlatica Gregorová Rôzne

Kapitán HK Los Amateros Šaľa Pavol Petro: Sme silná partia, ako tím nekončíme!

Pred časom bol náš štadión opäť dejiskom atraktívnej akcie. Hráči zorganizovali druhý ročník Winter Classic 2019.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán HK Los Amateros Šaľa Pavol Petro: Sme silná partia, ako tím nekončíme!
82
Galéria

Po tom, čo sa vlani našim amatérskym hokejistom vydarila premiéra športového podujatia, neváhali a svoje úsilie smerovali k tomu, aby si Šaľania i návštevníci z okolia mohli vychutnať ďalší decembrový duel. Odohrali ho medzi sebou tímy HK Los Amateros Šaľa a HK Nitra.

2.ročník

Športové zápolenie sa konalo 14. decembra 2019. Slávnostné buly patrilo primátorovi Šale Jozefovi Belickému a prišiel aj Daniel Vyslúžil. Práve jemu venovali organizátori výťažok z dobrovoľného vstupného, aby mu pomohli zmierniť zdravotné útrapy po nezmyselnom útoku na tohto bývalého hasiča a zanieteného hokejistu. Opýtali sme sa kapitána šalianskeho hokejového klubu Pavla Petra, ako vyzeral 2. ročník Winter Classic 2019 z jeho pohľadu.

Ako hodnotíte 2. ročník exhibičného hokejového podujatia?

„Druhý ročník Winter Classic z pohľadu organizátora považujem za veľmi úspešný. Mali sme na prípravu už dva mesiace, pričom minulý rok to bolo len 13 dní. Hráči HK Nitra i vedenie klubu, boli nadšení, ako sme to tento rok pre nich pripravili. Urobili sme pre nich krásny VIP stan, kde bolo skvelé jedlo, krásna zápasová torta, malé darčeky pre hráčov Nitry. Dostali od nás náš mini dres a zápasový puk, takže po minulom roku sme neboli v požičaných dresoch, ale v našich nových krásny dresoch HK Los Amateros Šala.

Koľko návštevníkov prišlo, myslíte si, že ich bolo viac ako vlani?

„Ľudí prišlo o niečo viac ako minulý rok, takže aj za to som veľmi vďačný všetkým, čo prišli.“

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Ako sa hralo tímu HK Los Amateros Šaľa? A čo na duel hovorili hráči HK Nitra?

„Nám, ako tímu, sa hralo skvelo, aj keď hráči Nitry nám dali zabrať. Občas sme sa cítili ako na kolotoči, ale zvládli sme to. Ja osobne ako kapitán, som hrdý na každého jedného hráča, že prišli, užili si to a dali do toho všetko.“

Akcia mala charitatívne poslanie. Akú čiastku sa podarilo vyzbierať z dobrovoľného vstupného?

„Áno, akcia mala charitatívne poslanie. Pre Daniela sa vyzbieralo 666,9 eur a my hráči sme to zaokrúhlili na 700 eur. Celý výťažok sme Dankovi odovzdali na Vianoce. Navštívil sme ho ako komplet cely tím.“

Čo hovoríte na plány mesta vybudovať nový zastrešený zimný štadión?

„Plán zimného štadiónu, ktorý má byť v Šali, ja sám osobne podporujem. Viem, že mesto urobí maximum pre to, aby v Šali po dlhých rokoch zimný štadión bol. To je aj dôvod, pre ktorý sme robili Winter Classic. Aby sa mládež trošku “naštartovala” a keď bude zimný štadión, aby tu mali zázemie pre mládežnícky hokej."

Akú mal váš tím sezonu a ako ste spokojní s onedlho uplynulým rokom?

„Naš tím má zatiaľ veľmi dobrú sezónu. Aj keď v Šali nebol ešte ľad, časť hokejistov chodila hrávať do Nitry, takže sme boli na tom lepšie ako minulý rok.“

A čo plány HK Los Amateros Šaľa do budúcna?

„Plány? Ja som naozaj úprimne vďačný za to, že sa už viac ako 20 rokov každý utorok stretneme a zahráme si hokej. Teším sa, že sme spolu a že aj napriek tomu, že veľa hráčov má už rodiny, svoju prácu, sme stále silná partia, o ktorú je záujem,aby si s nami zahrali hokej. Takže my ako tím nekončíme, ale práve naopak, dávame možnosť mladým hráčom,ktorí k nám skvelo zapadli a verím, že nás postupne nahradia, aby sme my mohli pri tom našom hokeji už len tak zľahka zabávať :)."

„Aj touto cestou chceme poďakovať mestu Šaľa, pánu primátorovi, všetkých ľuďom na zimnom štadióne, na ktorých sa veľakrát zabúda, lebo aj vďaka nim si hráči Nitry chválili skvelo pripravený ľad. Chcem poďakovať našim kamarátom, sponzorom a všetkým, ktorí nám pomohli a urobili Winter Classic 2 ešte lepším, ako minulý rok,“ dodáva šaliansky kapitán.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si nezabudnite pozrieť zábery z Winter Classic 2019.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Winter Classic Šaľa 2019
82
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM